Egyéb kategória

Kinek kell darázsderék, ha ilyeneket okoz?

Duzzadt, érzéketlen lábak a csőnadrágtól, gerincferdülés a magassarkútól, de mit okoz pontosan a fűző? A válasz eléggé riasztó!
vous - 2015.06.25.
Kinek kell darázsderék, ha ilyeneket okoz?

Pár napja hangos a sajtó a veszélyesen szűk csőnadrág történetétől, amiről korábban mi is beszámoltunk. Egy 35 éves nőt úgy kellett kivágni saját skinny farmeréből – mondhatni, hogy szó szerint a divat áldozata lett. Ugyan manapság trendi minél szűkebb nadrágot hordani, ám sokan képesek elfelejteni a mértékletesség elvét, gondolván: „a szépségért bármit”. Ha pedig a szoros dolgokról van szó, nem szabad elmennünk a fűzők mellett sem.

Anno divatba jött, majd úgy tűnt, picit feledésbe merült, és végül megint visszatérni látszik. Közkedvelt celebek előszeretettel fotózzák, mutogatják, hogyan varázsolnak magunknak otthon, pár hét alatt darázsderekat. Az interneten nevelkedő, divatot követni vágyók pedig akarva-akaratlanul belefutnak ezekbe a képekbe. Felmerül a kérdés, hogy miért is lenne jó ezeket újra divatba hozni. Hiába hívjuk ma már deréktrénernek, a viselete ugyanúgy káros.

Körbenéztünk, olvasgattunk, megkerestük, mit is okozott régen a kötelező fűzőhasználat:

  • Nehéz légzés
  • Izomsorvadás 
  • Kiduzzadó erek
  • Gerincferdülés
  • Belső vérzés
  • Emésztési zavar
  • Székrekedés
  • Ájulás 

Kinek ér meg ennyit egy keskeny derék? Úgy tűnik, vannak, akik képesek az egészségüket kockáztatva hordani ezeket a felesleges, de annál károsabb kiegészítőket.

Ti hordanátok ilyet?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.