Egyéb kategória

Telefonos appok, amelyek segítenek felderíteni Magyarország rejtett kincseit

Míg a külföldi utakat nyakra-főre ajánlják az utazási irodák, Magyarországról valahogyan elterelődik a figyelem, pedig érdemes egy-egy nyarat hazánkra szánni. Egyrészt pénztárcakímélő, másrészt több kisebb kirándulást is beütemezhettek.
vous - 2015.06.20.
Telefonos appok, amelyek segítenek felderíteni Magyarország rejtett kincseit

Ha úgy döntenétek, hogy útnak indultok, a következő appok mindig legyenek a telefonotokon, hogy hű segítőként támogathassák a nyaralásotokat.

Látnivalók Magyarországon

Ez az applikáció több ezer magyar látnivalót foglal magába, így ha csak spontán elindulnátok, elég beütni a helymeghatározót, és megmondja, merre induljatok, mi van hozzátok legközelebb, legyen szó kulturális, turisztikai, történelmi látnivalóról.

Mit tud?
  • térképes keresés és útvonaltervezés
  • válogathatsz közelebbi és távolabbi látnivalók között
  • kereshettek városok és látnivalók alapján is

Ha nem jött be, próbáljátok ki a TTRmAPP-ot, ez kifejezetten turistaútvonalakban utazik, a Természetjárók Térinformatikai Rendszerének (TTR) köszönhetően hivatalosan felmért turistaútvonalakon tervezhettek biztonságos túrákat. Megmondja, milyen programlehetőségek vannak az utatok mentén, képeket tölthettek fel, és bejelenthetitek, ha problémákat, változásokat észleltek. Hasonló elven működik a Tuhu is.

Ha kastély- és várfanatikusok vagytok, a Kastélyok Magyarország vagy a Magyarország várai appokat is csípni fogjátok. De hasznos lehet még a Töltőállomások Magyarországon app, hogy ne fulladjatok le az úton, valamint a Köpönyeg, hogy ne ragadjatok viharban egy puszta közepén.

Ja, és mindig legyen nálatok powerbank, hogy bírja a telefonotok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.