Otthon

Egy modern mosogatógép legfontosabb tulajdonságai

A háztartási berendezések között több olyan is akad, ami nélkül ma már nehezen tudnánk elképzelni az életünket. Az egyik közülük a mosogatógép, amely egyetlen modern konyhából sem hiányozhat.
vous - 2023.11.15.
Egy modern mosogatógép legfontosabb tulajdonságai

Ha éppen beszerzés vagy csere előtt állunk, akkor nem árt tisztában lennünk azzal, hogy manapság mit várhatunk el egy ilyen színvonalas készüléktől. Egy konkrét példát is hozunk ebben a cikkben arra, hogy milyen modellt érdemes választani, és a felsorolt tulajdonságok abban is segítséget nyújtanak, hogy mire figyeljünk oda a választás során. Tarts velünk te is!

A mosogatógépek előnyei

A Markabolt.hu Electrolux mosogatógép kínálatában számos szabadon álló készülék közül válogathatunk kedvünkre, amelyet könnyedén integrálhatunk a jelenlegi konyhánkba is anélkül, hogy a teljes bútorzatot le kellene cserélnünk. Éppen ezért ezek olyanok számára is kitűnő választásnak bizonyulnak, akik nem szeretnének teljes felújítással bajlódni, ám szeretnék modernebbé varázsolni a konyhájukat.

Egy mosogatógép képes arra, hogy lecsökkentse a konyhában töltött időt. Főzés után nem szükséges többé órákat töltenünk az összekoszolt edények elmosogatásával, ahogy a családi ebédet követően sem leszünk kénytelenek az újabb feladatra áldozni az időnket, energiánkat, ahelyett, hogy végre a szeretteinkkel tölthetnénk néhány örömteli pillanatot. Ehelyett egyszerűen csak bepakolunk a gépbe, majd elindítjuk a megfelelő programot, s a készülék elvégzi helyettünk a munkát. Ugyanezért úgyszólván kötelező elem nagycsaládoknak, kisgyerekes háztartásokban, valamint azok számára is, akik előszeretettel rendeznek akár nagyobb vendégséget is

Nézzünk egy konkrét modellt!

Az Electrolux ESS47420XS szintén egy szabadon álló változat, amely C energiaosztályba sorolható. Egyszerre 13 terítéket pakolhatunk bele, amely már elég nagynak számít, de mégsem olyan méret, hogy ne tudnánk naponta is elindítani. Halkan, mindössze 44 dB-lel dolgozik, ami fontos egy szabadon álló modell esetében, hiszen ha túlságosan zajos lenne, zavarhatná a lakásban élők pihenését. Alkalmanként nagyjából 9,9 liternyi vízfogyasztással számolhatunk, ami szintén jónak mondható.

Válogathatunk a többféle program közül, így energiatakarékosan vagy idővezérelten is használhatjuk, de a kevésbé szennyezett edényekhez a rövid programok is jó választásnak bizonyulnak. Az automata funkciót választva a bepakolt edények súlyához igazítja a készülék a vízigényt is.

Ez az Electrolux mosogatógép egy jó példa arra, hogy már nagyon jó tulajdonságú berendezést is be tudunk szerezni kedvező áron.

Hogyan döntsünk?

Elsőként feltétlenül meg kell határoznunk, hogy szabadon álló vagy beépíthető változatra van szükségünk. Ezt követően a legfontosabb szempont az, hogy mekkora a kapacitása a mosogatógépnek, hiszen elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy ki tudja elégíteni az elvárásainkat. Végül pedig figyeljünk oda arra is, hogy számunkra megfelelő víz- és energiaigényű mosogatógép mellett határozzuk el magunkat.

Ajánlott cikkek