Otthon

Bútorszerelés, mosógép ki- és bekötése? Költöztetés extrákkal!

Egy költöztetés során nem csak annyi dolgunk van, hogy a bútorokat felpakoljuk a teherautóra, majd onnan le. Ennél sokkal összetettebb az egész folyamat. Sok előkészületet igényel, melyet nem tudunk megspórolni. Nekünk kell gondoskodnunk a csomagolásról, elpakolásról, a bútorok szétszereléséről, a csillár levételéről, stb. De az is lehet, hogy van más megoldás is!
vous - 2023.02.15.
Bútorszerelés, mosógép ki- és bekötése? Költöztetés extrákkal!

A gondtalan költöztetés titka: kezdjünk hozzá időben!

Ahhoz, hogy egy költöztetés során lehetőleg semmi problémába se ütközzünk bele, időben el kell kezdenünk a felkészülést. Ha már hetekkel előtte megvan a kész tervünk arra, hogy milyen ütemben fogjuk a bútorokat és egyéb vagyontárgyainkat előkészíteni, becsomagolni, akkor nem lehet gond!

Ezzel az előretervezéssel megszüntetjük azt a stresszt, ami mindennapos azoknál, akik az utolsó pillanatban akarják az egész lakást elcsomagolni. Egyszerűen nem kezdhetünk hozzá a költöztetés előestéjén a becsomagoláshoz, mert nem leszünk vele időben készen. Ellenben ha jól megtervezzük az egész folyamatot, akkor akár napi 1 órás turnusokkal is szépen fogunk haladni. Így pont addigra készek is leszünk (az idő szűke miatti stressz nélkül), mire a házunk elé begördül a teherautó.

Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor nem feltétlenül tudunk mindent magunk megoldani. Vagy meg tudnánk, de nem akarunk. Szerencsére ilyen esetekre is van már megoldás.

Forrás: Canva

Bízzuk a költöztetőre a munka nehezét!

Bár alapvetően egy költözés legnehezebb része a bútoroknak a ki- és bepakolása, azért van még ott más is, ami nem mindenkinek könnyű feladat. Gondoljunk csak a bútorok szétszerelésére, vagy épp a kisebb ki- és beszerelési feladatokra. Ilyen például a csillárok le- és felszerelése, vagy épp a mosógép, mosogatógép ki- és bekötése.

Még jó, hogy az olyan felkészített munkavállalókat alkalmazó cégek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés még erre is gondol! Náluk például felárral nem, pusztán a megszokott percdíjakkal kell számolnunk, ha szeretnénk, hogy helyettünk végezzék el a fent említett feladatokat.

Ezeket kiszervezhetjük tehát akkor is, ha csak szimplán nincs kedvünk vagy időnk elvégezni őket, ha ehelyett inkább a családunkkal töltenénk az időt. De gondoljunk csak bele, hogy mekkora segítség ez azoknak, akik például fizikailag képtelenek megtenni mindezt. Az idősebbeknek, betegséggel küzdőknek vagy valamilyen mozgásszervi fogyatékkal élőknek óriási segítség egy ilyen szolgáltatás.

Szervezzük ki a becsomagolást is

Egy költöztetés kétségkívül legidőigényesebb része a becsomagolás. Amikor a bútorainkat egyesével olyan köntösbe öltöztetjük, amivel garantálni tudjuk, hogy útközben ne sérüljenek és ne koszolódjanak.

Azonban egy profi költöztető arra is gondol, hogy mi van, ha mi ezt sem akarjuk, vagy épp nem tudjuk megoldani? Ilyenkor jöhet jól egy olyan szolgáltatás, ami magába foglalja a becsomagolást is.

És hát valljuk be őszintén, hogy ki tudná biztonságosabban becsomagolni a bútorainkat a nagy út előtt, mint az, aki nap mint nap ezzel foglalkozik?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!