Egyéb kategória

Hogyan becéznek otthon? Na, így biztosan nem!

Várjunk csak! Dehogyisnem! Hiszen pont ti, a VOUS olvasói mutattátok nekünk ezeket a kissé szokatlan, de annál édesebb becézéseket. A történetnek itt még nincs vége...

vous - 2015.07.02.
Hogyan becéznek otthon? Na, így biztosan nem!

De előbb egy kis kitérő: amikor a VOUS Facebook-oldalán meghirdettük, hogy írjátok le, hogyan becézitek a szeretteiteket, rengeteg édesebbnél édesebb választ kaptunk, amelyek között természetesen szerepelt a klasszikus Édesem is. Ugyanilyen klasszikus a Szívem, Szerelmem, Életem, Életem szerelme, Kicsim és Picikém is. Az Életem mellé csatlakozott az Életke és az Életbogár is.

Innen át is nyergelünk az állatokra. Ezek között az m betűs a sláger, mint Mackó, Macika, Mókusom. Állatnevek között a klasszikusnak számító Cica, Cicám mellett olyan tündéri nevekkel becézitek egymást, mint a Papanyuszi, a Breki vagy a Tücsök. Persze nem állatkodik mindenki. Ők finoman olyan neveket adnak, mint Cukor, Cukorborsó, Csokigolyó, Mogyoró és Kisvörösáfonyaaszalványom. Ez utóbbi inkább egy reklámkampányban elhangzott becenévverseny nyertesére emlékeztet, mint valós becézésre, de ki tudja! A négy fal között bármi megtörténhet! Mert a szakértők szerint ezeknek a becézéseknek a négy fal között a helyük.

Sokan már a hálószoba ajtajában kibújnak a neveikből, és gondosan a franciaágyra hajtogatják azokat. Mások csak a bejárati ajtóban veszik le magukról az otthoni becézést, és sokan csak akkor kapják le, amikor a buszmegállóban sietve elbúcsúznak egymástól, hogy aztán ki erre, ki arra folytassa a napját. Akik mások előtt is becézik a párjukat, a külvilágnak szeretnék jelezni, hogy a mellettük lévő férfi/nő hozzájuk tartozik.

Vannak olyan párok, akik nem becézik, hanem a keresztnevükön szólítják egymást. A becézés hiánya nem ok az aggodalomra, ők csak így szeretik. Ha viszont az egyik fél becéz, a másik nem, akkor érdemes tartózkodni a túlzásoktól. Ott valószínűleg nem válik be az Édesdrágaegyetlennyuszifülem vagy a Gyönyörűpókmajmocskám. Akkor viszont, amikor egyszer csak eltűnik az addig használt becenév, érdemes egy kicsit megállni és ránézni a kapcsolatra.

Visszatérve az eredeti gondolathoz: a VOUS Facebook-oldalán érkezett becenevek közül a következőket találtuk a legérdekesebbnek, így megkértük grafikusunkat, Karácsonyi Pankát, hogy rajzolja meg őket. Rájöttök, melyik micsoda?

Forrás:
Karácsonyi Panka

Forrás:
Karácsonyi Panka

Forrás:
Karácsonyi Panka
Karácsonyi Panka

Grafikus: Karácsonyi Panka

1986 óta foglalkozom a világgal. Kezdetben fal-zsírkrétarajzokkal kápráztattam el a szüleimet, ebből aztán egy nem kimondottan egyenes út vezetett idáig. Mielőtt tervezőgrafikusként diplomáztam volna, tanítóképzőbe jártam, díszlet- és jelmeztervezést tanultam, és azóta is autodidakta módon szippantom magamba, ami éppen megtetszik. Ennek köszönhetően a fotótól a dizájntáska-tervezésen át a filmes kellékig sok mindent készítettem már munkám során, és izgatottan várom, mit hoz a jövő. Munkáim egy részét itt találjátok.

És a megfejtés?

Tekerjetek kicsit lejjebb!

Cicavirág, Csacsimadár és Szöszbogár

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.