Egyéb kategória

Az akkumulátorok kiválasztásának kérdései

Manapság igen kedvelt módszer a szerszámgépek akkumulátorral történő működtetése. Ezek ugyanis számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.
vous - 2023.10.23.
Az akkumulátorok kiválasztásának kérdései

Például nagyon kompaktak, mobilisek, teljes mozgásszabadságot adnak, egyszerűen kezelhetők, valamint kiváló teljesítményük révén gördülékenyen tudjuk a munkánkat végezni velük. Ma már számos készülék elérhető akkumulátoros kivitelben, ezért nagyon sokféle helyzetben tudjuk alkalmazni.

Az akkumulátor nélkülözhetetlen 

Mivel az energiát az üzemeléshez az akkumulátor adja, ezért annak folyamatos rendelkezésre állásáról feltétlenül gondoskodnunk kell. Az Elefántszerszám.hu Webáruházban szerencsére az akkumulátorok széles kínálata vár minket.

Csavarozógépekhez, ütvefúrókhoz, kompresszorokhoz keresünk akksit? Lámpákat, építőipari gépeket, fűrészeket szeretnénk új energiaforrással ellátni? Vésőgépünkhöz, faipari gépekhez, porszívókhoz vagy kerti gépekhez lenne szükségünk pótakkumulátorra? Néhány kattintással beszerezhetjük a webáruházból a tökéletesen passzoló, megbízható, hosszú élettartamú akkut.

Nem mindegy, milyen márka!

No nem azért, mert csak egy kiváló név lenne a piacon, s emiatt mást nem is érdemes figyelembe venni. Hanem azért, mert az egyik fontos kérdés bizony a márka lesz. Hiszen a gyártók a saját szerszámgépeikhez akkumulátort is készítenek, ami értelemszerűen kompatibilis is lesz. Amennyiben tehát a készülékünk JBM, Yato, Makita, Einhell, BGS vagy éppen Dedra, akkor érdemes ugyanazt a márkanevet keresni az új akku beszerzésénél is.

Szempontok az ideális választáshoz

Ha megvan a márka, és éppen a választékában található akksikat nézzük, akkor látni fogjuk, hogy egyéb tényezőkkel is törődnünk kell, ha valóban olyan energiaforrást szeretnénk, ami működik is.

Az egyik lényeges kérdés például a feszültség értéke. Ezt mindig voltban adják meg, és az az ideális, ha passzol a szerszámgépünkhöz. Ha ez az érték túl alacsony, nem fogja feltölteni az eszközünket, ha viszont túlságosan magas, akkor problémákat okozhat a gépben.

Érdemes a típussal is foglalkozni. Ez leggyakrabban Li-ion, ugyanis ez bizonyul a legkiválóbbnak mind teljesítmény, mind tartósság szempontjából. Az adott akkumulátor kapacitása Ah-ban van megadva, ezt is jó ötlet ellenőrizni, mielőtt a tovább gombra kattintanánk.

Az összehasonlítás is segítheti a döntést

Előfordulhat olyan helyzet is, hogy több akksi megfelelőnek tűnik a készülékünkhöz. Ilyenkor nem olyan egyszerű kiválasztani a megfelelőt. Azonban a felsorolt szempontok, valamint az ár-érték arány megítélése tud olyan támpontokat adni a beszerzés előtt, amely megkönnyíti számunkra a választást egy ilyen helyzetben is.

Akár lejárt az élettartama a régi akksiknak, akár a pótakkumulátorok alkalmazása vált szükségessé a folytonos használat miatt, az Elefántszerszám.hu Webáruházban megtaláljuk az újabb darabokat. Nézzünk körül!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.