Otthon

A szúnyogháló alkatrészek cseréje házilag is megoldható

A szúnyoghálók nagyon jó szolgálatot tesznek, amikor a nyári melegben nappal és éjszakára is nyitva hagyhatjuk az ablakokat, ajtókat, hogy átszellőzzön a lakás, és nem kell tartanunk a repkedő és mászó rovarok inváziójától.
vous - 2024.03.18.
A szúnyogháló alkatrészek cseréje házilag is megoldható

De ami elromolhat, az előbb-utóbb el is romlik a sok vagy nem előírásszerű használat következtében. Tipikusan ilyen alkatrész a zsanér, amely apró mérete ellenére lehetetlenné teszi a szerkezet használatát.

Nem kell azonban emiatt a teljes egésztől megszabadulni, ha a védelmet nyújtó hálónak baja nincsen, ugyanis akár házilag is kicserélhető. Ne költs új ajtóra, szerezd be a megfelelő szúnyogháló alkatrészt a Redőny Diszkonttól, és egy néhány perces munkával mentsd meg a régit! Cikkünkben bemutatjuk a praktikus és korszerű szúnyoghálókat, valamint ajtók esetében azok legfőbb alkatrészét, a zsanért.

Nyugalmad érdekében szereltess szúnyoghálót!

Tavasszal nem csak a kellemes hőmérséklet érkezik meg, és élvezhetjük egyre tovább a friss levegőt, hiszen a fűtési szezont magunk mögött hagyva szellőztethetünk kedvünkre, de a nyitott ablakokon, ajtókon a hívatlan vendégek is elözönlik a lakást. Kevesen vannak, akik szívesen osztoznak velük az otthonukon, így a többieknek praktikus lehet szúnyoghálóval ellátni a nyílászárókat. Nem kell tartani a szúnyogoktól, legyektől, darazsaktól, poloskáktól és más rovaroktól, nyugodtan telhetnek a nappalok és éjszakák nyitott ablakok mellett is. 

A korszerű, szinte láthatatlan üvegszálas szúnyoghálók nem gátolják a kilátást, megfelelő fényáteresztést biztosítanak, illetve nem csúfítják el az enteriőrt, észrevétlenül látják el a feladatukat.

Milyen típusút válassz?

Számos típus közül válogathatsz igényeidnek, pénztárcádnak megfelelően, azonban nem érdemes a legolcsóbb alternatívát választani. Az öntapadós változatok könnyen méretre szabhatóak, viszont nemcsak sérülékenyek, így rövid élettartamot garantálnak, hanem könnyen szennyeződnek és tisztíthatatlanok is. De az is problémás lehet, hogy fix megoldást jelentenek, vagyis ha felszerelted, utána nem tudod nyitni, így kirázni egy porrongyot, nem tudod kívül takarítani az ablakot.

Kaphatóak fekete, fehér és szürke üvegszálas hálóval ellátott keretes megoldások fix és rolós kivitelben. Amennyiben nem találsz az ablakokra, ajtókra megfelelő méretet, rendelhetsz is egyedi méretben. A rolós változatok ablakok esetében praktikus megoldást jelentenek, használaton kívül feltekerhetőek, ezáltal az élettartamuk meghosszabbítható.

Szúnyogháló ajtók zsanérjainak javítása

Még a jó minőségű ajtók is tönkremennek előbb-utóbb, és akár egy vihar is megrongálhatja őket, de ha a háló és a keret nem sérült, csak a legnagyobb terhelésnek kitett zsanér, egyszerű és olcsó lesz a javítása. És akár házilag is elvégezhetjük, ha beszereztük a megfelelő alkatrészeket. Érdemes jó minőségű, lehetőleg masszív alumínium zsanérokat beszerezni.

Szezon kezdete előtt érdemes ellenőrizni a különböző alkatrészeket, és gondoskodni a hibás darabok cseréjéről!

Ajánlott cikkek