Egyéb kategória

Menstruáló csajok csinálják a legviccesebb netes trendet

A menstruációhoz számos tulajdonságot társítanak nők és férfiak egyaránt, egészen mostanáig humor pedig nem tartozott ezek közé. Ám jó fej twitteres csajok most mindent megváltoztattak.
vous - 2015.07.04.
Menstruáló csajok csinálják a legviccesebb netes trendet

Vicces és egyben nagyon fontos kezdeményezés indult a Twitteren, amihez már nők százai csatlakoztak. Az ötlet nagyon egyszerű, azonban annál megdöbbentőbb. Bevállalós csajok elkezdték a közösségi oldalon élőben közvetíteni a menstruációjukat. De nem kell megijedni, nem arról van szó, hogy olyan fotókkal árasztották el az internetet, amikett nem akarnának látni, hanem humoros posztokban osztják meg, mi történik éppen velük, és így csinálnak viccet a menzeszhez kapcsolódó sztereotípiákból:

Őszintén, azt hiszem… haldoklom!

Mikor Hulk őrjöngeni kezd, akkor „A hihetetlen”-nek nevezik, mikor velem történik ez, akkor menstruálok.

Arra van szükségem, hogy megölelgess, míg nagyon dühös nem leszek indok nélkül, és azt akarom, hogy ne érj hozzám

Ne hidd, hogy nem foglak megölni és megenni ma

Azonfelül, hogy rendkívül szórakoztató ezeket a posztokat olvasni, tényleg nagyon fontos szerepet játszanak abban, hogy a közbeszéd tárgyává váljon a menstruálás. Az pedig – szerintem – óriási bónusz, hogy nők nevetnek saját magukon. Ezzel normálissá, általánossá és stigmáktól mentessé téve egy olyan jelenséget, ami egyébként éppen ugyanannyira a világ legtermészetesebb dolga, mint az evés, ivás, alvás vagy a csecsemők szoptatása.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.