Lélek

Működik a horoszkóp annál, aki császárral született? – A legnagyobb tévhitek az asztrológiában

Nagyon sok emberben merül fel a kérdés, hogy programozott szülés esetén hogyan működik a horoszkóp. Vajon a megindított szüléssel befolyásolják a karmát?

vous - 2015.06.15.
Működik a horoszkóp annál, aki császárral született? – A legnagyobb tévhitek az asztrológiában

A válaszom erre az, hogy programozott szüléstől függetlenül mindenki éppen a megfelelő időben születik, pontosan úgy és akkor, hogy teljesíthesse karmáját.

Akinek jó sorsa van, arra szokták mondani, hogy jó időben és jó helyen született. Azonban minden pillanatnak megvan a saját minősége, ugyanígy egy ember születésének vagy egy eseménynek, vagy e portál elindulásának. Tulajdonképpen ezen időminőségek pillanatainak a kiértékelésével foglalkozunk mi, asztrológusok. 

Amikor például egy nő szül, akár természetes úton, akár császármetszéssel, a baba születésének időpontja az a pillanat lesz, amikortól az anyától függetlenné válik. Ez lehet az első levegővétel vagy a köldökzsinór elvágása. Ez az ő életének a kezdete. Ennek az időpillanatnak a minőségét látjuk viszont a születési horoszkópjában, amelyben benne rejlik a személyisége és a sorsa. Ez egy életre szóló kezdet és egyben szerződése az univerzummal. 

A fenti, karmával kapcsolatos tévhit mellett azonban további félreértések is övezik az asztrológiát. Segítek tisztázni a kényes kérdéseket.

Forrás:
iStock

Az asztrológia nem jóslás

Az asztrológiát sokan egy kalap alá veszik a jóslással, azonban ez leggyakrabban a tudatlanság miatt van, ezért használják tévesen rá ezt a jelzőt. Ha jósoltatni szeretnénk, keressünk fel erre a célra egy tisztánlátót, vagy kerestessük meg a pálmalevelünket, vetessünk kártyát, vagy esetleg dobjunk a JiKingből, de semmi esetre se menjünk asztrológushoz! Az asztrológia nem jóslás.

Van-e szabad akarat?

Az egyik legfontosabb tévhit az asztrológiában az egyén szabad akaratára gyakorolt hatása. Vannak, akik úgy gondolják, ha valaki elmegy egy asztrológiai tanácsadásra, és az asztrológus azt tanácsolja, hogy várjon egy évet a házassággal, az már egyenértékű a jóslással, és ez zavarja a szabad akaratot. Az asztrológia azonban nem zavarja, éppen ellenkezőleg, alapvető információkkal javítja és segíti az egyént, hogy jobb döntéseket hozhasson. Az asztrológia az egyén szabad akaratát tiszteletben tartja. Egy asztrológiai tanácsadás során lehetőség van arra, hogy visszatükrözze a bennünk rejlő tendenciákat, az erősségeket, gyengeségeket és az általános szabályszerűségeket.

Az asztrológia hozzájárul ahhoz, hogy jobban tudatosíthassuk a döntések és a tettek következményeit.

Természetesen az asztrológia célja, hogy támogasson bennünket, hogy a legjobbat kihozhassuk az adott helyzetből, használva az időzítéseket, amikor az erőforrásainkat a legjobban hasznosítani tudjuk, illetve amikor az akadályokkal, kihívásokkal a legjobban képesek vagyunk megbirkózni.

Egyetlen asztrológus sem dönthet helyettünk, és nem tehet olyan kijelentést, hogy „így lesz vagy úgy lesz”. Az aktuális energiahatásokat vizsgáljuk, következtetéseket vonunk le, és az események várható kimenetelét valószínűsítjük, jelezzük előre. Amikor előrejelzésről beszélünk (és nem jóslásról), figyelembe vesszük azokat a tényezőket, amelyek felmerülhetnek az adott időszakban. 

Ha belegondolunk, a meteorológus is ezt csinálja, vagy egy közgazdász, amikor előrejelzést készít, azzal a jelentős különbséggel, hogy az asztrológia egy olyan segédeszköz, amely révén nagyobb önismeretre és nagyobb tudatosságra tehetünk szert, amelyek megkönnyíthetik a döntéseinket. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a döntéseinkért felelősséget – amit egyesek szívesen átruháznának az asztrológusra – mindannyiunknak saját magunknak kell vállalnunk.

Ajánlott cikkek