Lélek

A barátainkat megválaszthatjuk, a családunkat nem – Mit mond erről az asztrológia?

Sok ember számára kérdés, hogy emberi kapcsolatainkat milyen erők hozzák létre. Vajon mi magunk választunk, minket választanak, vagy véletlenszerűen alakulnak ki a ránk sokszor nagy hatással lévő kapcsolatok?
vous - 2015.07.07.
A barátainkat megválaszthatjuk, a családunkat nem – Mit mond erről az asztrológia?

Asztrológiai szempontból három típust különböztethetünk meg. Vannak az úgynevezett nem szabadon választott kapcsolatok, ilyen a testvéri, iskolai vagy rokoni kapcsolat, de a szomszédaink is ide tartoznak. Erről a horoszkóp 3. háza informál. A hosszú távú és egyenrangúságon alapuló kapcsolatokat ellenben a horoszkóp VII. házában vizsgáljuk. Ide tartoznak a partneri, a házastársi kapcsolatok, a nyílt ellenségeink, de a szövetségeseink is. Végül vannak a szabadon választott kapcsolatok, ilyenek a barátságok, de jelentheti egy közösséghez való tartozást is (11-es ház).

A baráti kapcsolatok fontos helyet töltenek be az életünkben, mivel nem mindegy, hogy kikkel kerülünk össze, milyen társaságba keveredünk, milyen hatással vannak ránk.

A legjobb barát

A barát és a legjobb barát között az az egyik lényeges különbség, hogy barátból több is lehet, míg a legjobb barátból egyidejűleg csak egy. Vele együtt fejlődünk, haladunk az úton. A legjobb baráttal mindent megosztunk, a másik felünknek tekintjük, éppen ezért ugyanott vizsgáljuk a horoszkópunkban, mint ahol a házastársunkat, párkapcsolatunkat is.

Ezekben a kapcsolatokban sokat fejlődhetünk egymás által, a barátság egyre jobban elmélyülhet, igazi szoros kapcsolattá, valódi szövetségeseivé válhatunk egymásnak. A többi baráttal viszont általában addig vagyunk együtt, amíg az kellemes – nem elsődleges célja a közös fejlődés.

Barátból ellenség, ellenségből barát

Jobb egy okos ellenség, mint egy ostoba barát – tartja a mondás. Előfordulhat, hogy a legjobb barátunkból lesz később a legnagyobb ellenségünk, és az ellenségünkből lesz a legjobb szövetségesünk. Utóbbinál már tudjuk, mire számíthatunk, ismerjük az erősségeit, gyengeségeit. Ha a legjobb barátnőnek leginkább csak a pozitív oldalával vagyunk képben, vagy csak a jót várjuk el, nehéz erős szövetségre lelni benne hosszú távon. A best friend olyan, mint egy jó házastárs: jóban, rosszban együtt.  Az ellenség is csak addig ellenség, amíg nem leszünk képesek ellenfélként tekinteni rá. Az ellenfelet ugyanis nem legyőznünk kell, hanem megismerni általa az ellentétes felünket.

A toleranciára és az az együttműködésre való képességünk itt vizsgázik a legerősebben.

Hasonszőrűek

A barátainkban azt érezhetjük, hogy rokonlelkekre találtunk, azonos gondolkodásúak velünk. Megfigyeltétek már, hogy milyen jellegű, milyen jegyű, milyen érdeklődésű barátaitok vannak általában? A horoszkóp 11-es háza informál alapjaiban arról, hogy milyen típusú barátokat, barátnőket vonzunk be az életünkben, így ennek a háznak az ismerete is nagyon fontos. Például, az én 11-es házam a Nyilas jegyében kezdődik, és sok Nyilas jellegű barátom is van – Napjuk, aszcendensük Nyilas –, nagy tudásúak, filozófia iránt érdeklődőek, elmélkednek a világról vagy jó tanácsokkal látnak el. Jómódú, illetve külföldön élő barátaim is vannak, ami szintén a Nyilas jegy sajátja. Ráadásul szívesen utazom a barátaimmal külföldre, vagy külföldre utazván találok új barátokra. Hasonló jelentésekkel bír, ha valakinek a Jupitere áll itt, mint a Nyilas jegy uralkodó bolygója.

Ha többet szeretnél megtudni a horoszkópodból a barátaidra vonatkozóan, nézd meg, milyen jegyben kezdődik a 11-es házad, vagy azt, hogy milyen bolygók találhatók itt. Azonban ne feledjétek el, hogy az asztrológia nem egyszerűsíthető le általános leírásokra, ennél sokkal összetettebb. Akit komolyabban érdekel, érdemes legalább egy alapszintű képzésre beiratkoznia, hogy még több összefüggésre ráébredhessen. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.