Otthon

Fürdőszoba felújítása lépésről lépésre

A fürdőszoba felújítása nem egyszerű dolog: sok idő és türelem kell hozzá, de végül minden a helyére kerül. Sokan azért nem merik elkezdeni, mert nem tudják, hogyan kezdjenek neki. Most megmutatjuk, milyen lépések sorozatából áll a szépítés, hogy adjunk egy kis lendületet a tétovázóknak.

vous - 2022.08.15.
Fürdőszoba felújítása lépésről lépésre

1. A fürdőszoba megtervezése

Az első lépés az új fürdőszoba megtervezése. Ehhez gondoljuk át, mit akarunk kicserélni, lecserélni, miből kell majd újat venni. Jó, ha célirányosan már nézelődni kezdünk hetekkel a felújítás megkezdése előtt. A Homelux fürdőszoba kategóriáját érdemes először megtekinteni, mert itt található az egyik legnagyobb választék. 

Bármire is van szükségünk, ebben a lakberendezési webáruházban biztosan megtaláljuk: fürdőszobabútor, zuhanykabin, zuhanyfal, fürdőkád, hidromasszázs kád, csaptelep, mosdókagyló, WC-csésze, tükör, és még számos további fürdőszobai kiegészítő kapható itt.

Miután feltérképeztük a kínálatot, keressünk egy szakembert, aki tüzetesen átnézi a helyiséget, megvizsgálja a vezetékeket, a vízrendszert, fűtésrendszert, tetőszerkezetet! Nem érdemes az alapok rendbetétele nélkül belevágni a felújításba, mert az sok bosszúságot szül. Végeztessük el az apróbb javításokat, javítsuk ki a vezetékek, falak kisebb hibáit, és utána kezdődhet a berendezés!

2. Az új fürdőszobai bútorok, kiegészítők beépítése

Ezt követően jön egy hosszabb folyamat. Most kerül sor a megvásárolt termékek elhelyezésére, beépítésére. Fontos szabály, hogy mindig felülről lefelé és belülről kifelé haladjunk! Kezdhetjük például a mennyezeti lámpa felszerelésével, majd a nagyobb blokkok beépítésével. 

A Homeluxnál vásárolt termékekhez beüzemelés is kérhető, így szakemberek fogják ott helyben a megfelelő módon beállítani a fürdőkádat, hidromasszázs kádat, zuhanykabint, illetve amit kértünk.

Egy-egy nagyobb blokk elkészülte után jöhet a takarítás. Ha a helyére került a fürdőkád, felszerelték a csaptelepet, mosdókagylót, akkor érdemes kicsit áttörölgetni mindent. 

A legvégén jön a csempézés, a járólapok letétele. A fuga megszáradása után kezdődhet a festés is! Természetesen ezt követően újabb takarításra lesz majd szükség.

Forrás:
Unsplash

3. Az apróságokra is fordítsunk figyelmet!

Az új fürdőszoba nagyjából kész is van már ekkorra, birtokba lehet venni. Azonban még biztosan nem áraszt olyan otthonos hangulatot, mint az előző. Ehhez ugyanis az kell, hogy figyeljünk oda az apróságokra is a berendezés során.

Mikre gondolunk? Érdemes olyan fürdőszobai kiegészítőket is beszerezni, melyek szépek és praktikusak is: tárolódobozok, törölközőszárító radiátor, színes szappantartó, fürdőszobaszőnyeg, világítás a tükörhöz. Amikor a nagyobb dolgokat megrendeljük, jobb, ha egyúttal ezeket is a kosárba tesszük. A Homelux ebben is partner!

Végezetül valóban nincs más hátra, mint venni egy jó forró fürdőt az új kádunkban, vagy letusolni a modern zuhanykabinunkban, és megünnepelni, hogy a fürdőszoba felújítása hivatalosan is befejeződött!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.