Egyéb kategória

Milyen az ideális laptop az egyetemi tanulmányokhoz?

A digitális technológiák fejlődése révén az online oktatás a felsőoktatásban tanulók számára már nemcsak a koronavírus-járvány idején jelentett megoldást, hanem a mindennapi tanulmányok során is bevett szokás.

vous - 2022.06.22.
Milyen az ideális laptop az egyetemi tanulmányokhoz?

Napjainkban az egyetemisták egyik leghűbb társa a laptop, amely nemcsak jegyzetek készítésére, hanem tanulmányok, esszék, minden típusú egyéb feladatok elkészítésére is alkalmas. A különböző feladatok más-más hardver- és szoftverigénnyel rendelkeznek, és más szempontból sem azonos követelményeik vannak, így vásárlás előtt alaposan szét kell nézned. Nem árt gondolni arra sem, hogy az egyetemi évek után is jó szolgálatot tehet egy laptop. Mutatjuk, milyen szempontokat mérlegelj, hogy megtaláld az ideális gépet!

Milyen szempontok szerint válassz laptopot?

Nemcsak az egyetemi tanulmányokhoz szükséges laptop kiválasztása esetén, hanem bármilyen esetben, amikor laptopvásárlás előtt állsz, elsőként arról kell döntened, milyen célra fogod használni. Az USAnotebook Dell laptopjai megbízható, kiváló ár-érték arányú gépek, amelyek minden kategóriában minőséget képviselnek.

  • Szaknak megfelelően válassz! Jegyzeteléshez, beadandó feladat elkészítéséhez, prezentációkészítéshez elegendőek a legalapvetőbb Office alkalmazások, így ehhez egy otthoni használatra szánt egyszerűbb laptop is elegendő lehet. Mérnök, grafikus, kommunikáció vagy médiaszakos hallgatóként komolyabb programok használatát is el kell majd sajátítanod, amelyek zökkenőmentes futtatásához komolyabb, prémiumkategóriás laptopra lesz szükséged. 
  • Méret és súly: Amennyiben naponta kell majd bevinned az órákra, vagy gyakran ingázol az egyetem és a szülővárosod között, a súly nem elhanyagolható tényező. Ezt pedig meghatározhatja a kijelző mérete, a laptop vázának anyaga is. Amennyiben a használt programok nagy kijelzőt igényelnek, abban az esetben ez nem szempont.

  • Élettartam: Hosszú távban gondolkozz, lehetőség szerint időtálló, megbízható típust válassz, így megtérül majd a befektetésed. A hosszú távú használhatóság érdekében célszerű bővíthető modellt választani, így a későbbiekben nem kell majd új eszközre beruháznod. A gyorsaság érdekében SSD-vel szerelt notebookot válassz. Ha sok memóriára lesz szükséged, HDD is indokolt lehet.

Laptopok esetén, amennyiben gyakran használod utazás közben, illetve olyan helyeken, ahol nem tudod hálózathoz csatlakoztatni, lényeges szempont az akkumulátor üzemideje, hogy sokáig bírja töltés nélkül.

A tényező, ami sok mindent felülírhat

Bár egy jó laptop komoly összegbe kerül, és egyetemistaként ritkán vet fel a pénz, emiatt az ár a legfontosabb tényező lehet, mégis azt tanácsoljuk, ne ez alapján válassz, vagyis ne a legolcsóbb gép mellett tedd le a voksodat. Egy középkategóriás laptop már megfelelő lehet.

Keresd az iskolakezdési akciókat, diákoknak szóló kedvezményeket, hogy minél jobb áron juss első munkaeszközödhöz, és az új tanévet már saját laptoppal kezdhesd.

Ajánlott cikkek