Egyéb kategória

Neked van már hordozható töltőd?

A különféle mobil eszközök mára már életünk szerves részét képezik. Régen egy utazáshoz külön vihettünk magunkkal zenelejátszót, telefont és fényképezőgépet, ma már a legtöbben egy nagy képernyővel rendelkező okostelefont használnak mindehhez.

vous - 2022.06.21.
Neked van már hordozható töltőd?

Bár az okostelefon egy meglehetősen univerzális eszköz, hiszen a fentieken túl most már fizethetünk is egy ilyen eszközzel, mégsem ideális mindenhez. Egy újságíró vagy egy grafikus valószínűleg szívesebben dolgozik laptopon, de ha valaki egy hosszabb vonatozás során nézne egy filmet, akkor lehet, hogy inkább egy tabletet részesít előnyben.

A felsorolt eszközökben a közös az, hogy akkumulátorral üzemelnek, ami időről időre sajnos lemerül. Ha azonban van egy minőségi powerbank a tarsolyodban, akkor újból használni tudod a lemerült okostelefonodat, tabletedet vagy laptopodat még akkor is, ha nincs a közeledben kiépített áramforrás, amely segítségével hagyományos módon fel tudd tölteni.

Milyen powerbankot érdemes venni?

A powerbankok piacán hatalmas eltérések vannak mind a teljesítmény, mind az árak tekintetében. Már néhány ezer forintért be lehet szerezni egy egyszerűbb hordozható töltőt, de ettől azért olyan nagy csodára nem lehet számítani.

A powerbankok teljesítményének mértékegysége a mAh, azaz a milliamper óra. Az olcsóbb hordozható töltők 2000-2600 milliamperesek, ezek vész esetére tudnak egy minimális töltést biztosítani. Egy 4-5000 mAh-s hordozható töltővel már valamivel látványosabb eredményeket lehet elérni.

Aki teheti, annak érdemes egy 10-20 ezer milliamperes eszközre beruháznia.

Fontos kérdés még az is, hogy milyen csatlakozóval van felvértezve az adott töltő. Eszközünk típusától függően ennek érdemes alaposan utánanézni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy micro USB vagy normál USB töltőt tudunk hozzá csatlakoztatni.

Számít az is, hogy ki a gyártó és honnan szerezzük be az eszközt

Rengeteg magyar és külföldi webshop kínálatában kaphatók powerbankok, így nem könnyű eldönteni, honnan érdemes hordozható töltőt rendelni. Kézenfekvő megoldásnak tűnhet a legolcsóbbat beszerezni, ám némi óvatosság nem árt.

Ha egy nagy teljesítményű töltő nagyon olcsó, akkor érdemes utánanézni a webshopnak, hogy valóban létezik-e, van-e közösségi oldala, milyen véleménnyel vannak róla más vásárlók, nehogy átverjenek bennünket. Nem kell nyomozást folytatni, viszonylag hamar kiszűrhető, ha nincs minden rendben egy webshoppal. Alapvető, hogy legyen fizikai levelezési cím, telefonszám és e-mail-cím is feltüntetve egy honlapon, ezek közül bármelyik hiányzik, az vészjósló előjel.

Gyártók tekintetében több megbízható is van a piacon.

Egy márkanévvel nem rendelkező töltőt bizonytalan forrásból nem érdemes beszerezni, mivel megeshet, hogy valójában nem is tud annyit, mint amit a termék adatlapján feltüntettek.

Megbízható gyártónak számít a Realpower, a Platinet, a Gembird, az Omega, a USAMS, az Esperanza Atom, a Stansson és az A-DATA is. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.