Egyéb kategória

Miért érdemes porzsák nélkül porszívót használni?

A porszívózás kihagyhatatlan részét képezi a rendszeres takarításnak. Azonban ennek kivitelezéséhez is egyre újabb és újabb készülékek állnak a rendelkezésünkre. Sokan még mindig a hagyományos, porzsákkal rendelkező porszívójukhoz ragaszkodnak. Ám a modernebb, porzsák nélküli modellek mellett ez már nem bizonyul túlságosan célszerű választásnak. Nézzük meg tehát, miért érdemes adnunk egy esélyt a modernebb konstrukcióknak, hogy a házimunka valóban simán menjen.

vous - 2022.06.21.
Miért érdemes porzsák nélkül porszívót használni?

Hosszan tartó, stabil használat

porzsák nélküli porszívó talán legnagyobb előnye a hagyományos darabokkal szemben, a nevében is benne van: nincs szüksége külön porzsákra. Valljuk be őszintén, ez rengeteg macerától megkímélheti a háziasszonyokat. A hagyományos porzsákos készülékek esetében ugyanis gyakran előfordulhat, hogy magát a porzsákot is le kell cserélnünk. Amennyiben viszont egy-egy régebbi modellről van szó, könnyen megeshet, hogy nem találunk ehhez elérhető alkatrészt a piacon. Ha netán még találunk is valamerre az internet sűrűjében, akkor is eléggé megcsúszhat miatta a nagytakarítás. Mindennek tetejébe a porzsák ürítése sem egy leányálom, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy milyen szennyes műveletet is jelent mindez.

Mikroszűrő – az allergiások jó barátja

A porzsák nélküli készülékek mivel relatíve modern innovációnak számítanak, ezért nagyon soknál akadnak olyan extrák, amikről a régebbi porszívók esetében nem is álmodtunk volna. Az egyik ilyen plusz a mikroszűrő, amely hatalmas segítséget jelenthet az allergiások számára. Ez segít teljesen megszűrni a porszívó által kifújt levegőt a portól és a különféle pollenektől is egyaránt. Ha tehát mi magunk is azok közé tartozunk, akik számára a takarítás és a szénanátha elválaszthatatlan jó barátok – akkor feltétlen megéri beszereznünk egy ilyen mikroszűrővel rendelkező modern porszívót.

Fokozott szigetelés

Szintén nem elhanyagolható tény, hogy a porzsák nélküli darabok jóval komolyabb szigeteléssel rendelkeznek, mint hagyományosabb társaik. Itt ugyanis a por közvetlen a tárolóban gyűlik össze, tehát annak a szigetelése sokkal fokozottabb kell, hogy legyen, mint a régi típusú porszívóknál. Utóbbiaknál ugyanis a tárolóban lévő porzsákba szívja a készülék a port – viszont emiatt olykor gyatrább a szigetelés, amitől szintén porolhatnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: