Otthon

A legjobb billenő fedeles szemetes kiválasztása

Egy lakás vagy iroda berendezése mindig nagy odafigyelést igényel. Miután kiválasztottuk a legszebb bútorokat, függönyöket és szőnyegeket, olyan feladatok várnak ránk, mint az ideális billenő fedeles szemetes megtalálása.

vous - 2022.04.01.
A legjobb billenő fedeles szemetes kiválasztása

A billenő fedeles szemetes jó megoldás lehet 

Számtalan kellemetlen helyzettel találhatjuk szembe magunkat, ha a kukákról van szó. Senki nem szeret a szeméttel foglalkozni, de mégis fontos, hogy megtegyük. Amennyiben kiválasztjuk a számunkra legideálisabb kukát, úgy a későbbiekben sokkal kevesebb feladatunk lesz a hulladékkal. A Szemetesek.hu webáruház billenő fedeles szemetes kínálata között biztosan megtaláljuk az ideális terméket, hiszen rengeteg modell közül válogathatunk. 

Legyen szó akár az otthonunkról, akár egy irodáról, az első amit tisztáznunk kell, hogy hányan használják majd az adott kukát? Nyilvánvaló, hogy egy olyan környezetben, ahol csak öten vannak, jóval kevesebb szemét termelődik, mint egy több száz főt foglalkoztató munkahelyen. Ha munkahelyről beszélünk akkor az sem mindegy, hogy minden asztal mellé helyezünk-e ki szemétgyűjtőt, vagy egy közös edénybe dobja mindenki a feleslegessé vált dolgokat. 

Forrás:
https://www.szemetesek.hu/billenofedeles-157

Nem mindegy, hogy beltérbe vagy kintre szánjuk

Egy hulladékgyűjtő edény esetében nagyon fontos az anyaghasználat. Gondoljunk csak bele, hogy egy nyilvános térben elhelyezett szemetesnek mennyi mindent kell kiállnia. Éppen ezért jó, ha törésálló, tűzálló, rozsdamentes acélból készült darab mellett döntünk. Egy beltéri szemetest ennél jóval kevesebb behatás ér, ebben az esetben már a vékonyabb anyagból készült modellek is tudnak időtállóak lenni, rendeltetésszerű használat mellett. 

Amennyiben beltérre keresünk szemetest, akkor tartsuk szem előtt, hogy a különböző helyiségekbe eltérő kivitelű darabok illenek. Teljesen más illik az étkezőbe, mint a mosdóba, a gyerekszobába, illetve egy tárgyalóba. Míg a konyhánál és a fürdőszobánál alapkritérium, hogy fedővel kell rendelkeznie a kellemetlen szagok elkerülése miatt, az irodai papírhulladéknak egyszerűbb megoldás is megfelel. Minden esetben fontos, hogy törekedjük az esztétikumra is. 

A lényeg: a méret

Egy átlag ember körülbelül napi egy kilogramm hulladékot termel. Ebből nagyjából kiszámolhatjuk, hogy pontosan mekkora edényre van szükségünk.

Bonyolultabb a helyzet, ha szelektív hulladékgyűjtésről beszélünk, hiszen akkor ez a mennyiség több felé oszlik. A háztartásokban ez könnyen orvosolható csupán néhány kisebb edény beszerzése szükséges, attól függően, hogy a helyi szolgáltató miként szállítja el a külön gyűjtött hulladékot.

Az irodában is jól jöhet néhány billenő fedeles szemetes, amivel megoldható a hulladék elkülönített gyűjtése. A kisebb irodákba elegendőek a 15-25 literes darabok, ahol viszont többen dolgoznak akár 60 literes edényre vagy ennél nagyobbakra is szükség lehet. 

Amikor új kukát vásárolunk, nagyon fontos szem előtt tartani az ár-érték arányt! Mindig alaposan nézzünk körül, és mérjük fel a szükségleteinket az új szemetes kapcsán!

Ajánlott cikkek