Trend

Top karkötők 2022-ben – ezeket érdemes idén viselni

A divat folyton változik, és nincs ez másképp az ékszerekkel kapcsolatban sem. Mindig kicsit alakul, hogy éppen milyen ékszereket viselünk szívesen, és mit tekintünk trendinek. Ez igaz a nyakláncokra, karkötőkre, gyűrűkre, fülbevalókra egyaránt. Habár az ékszerek részleteknek tűnnek csupán, alapvetően képesek meghatározni a megjelenésünket. Egy jól megválasztott ékszer nagyon sokat tud dobni az összképen, de ha mellényúlunk, legalább ilyen sokat tud rontani. Éppen ezért fontos, hogy megfelelő érzékkel válasszuk ki őket.

vous - 2022.06.02.
Top karkötők 2022-ben – ezeket érdemes idén viselni

Milyen ékszereket viseljek?

Amikor ékszert választunk, akkor persze az is fontos kérdés, hogy egyáltalán milyet viseljünk. A legtöbb hölgy a számára a fülbevaló gyakorlatilag alapnak számít, szinte mindig viselik. A gyűrűből is van néhány típus, ami adott, ilyen például az eljegyzési gyűrű, illetve a jegygyűrű.

Ami gondolkodás tárgyát képezheti, az a nyaklánc, illetve a karkötő. Nagyon csinos kiegészítők tudnak lenni, de nem mindegyik típus illik minden ruházathoz.

A karkötő éppen az a részlet, amit érdemes alaposan megfontolni, mert nagyon elegáns tud lenni, és diszkréten felhívhatja magára a figyelmet. Tökéletes kiegészítője lehet a szettünknek, anélkül, hogy fölöslegesen hivalkodó lenne.

De milyen karkötőt érdemes választani?

A karkötő választás múlik egyrészt azon, hogy milyen a stílusunk, másrészt, hogy milyen alkalomra viseljük, harmadrészt azon is, hogy milyen az aktuális trend. Ideális esetben a választott karkötő trendi, passzol a megjelenésünkhöz és tökéletesen illeszkedik a stílusunkba – ilyenek bőségesen találhatók a Karkötőshop.hu oldalon. Az utolsó két kritériumra nincs tuti recept, de a trendekkel kapcsolatban tudunk segíteni.

Ezek a karkötők divatosak 2022-ben:

  • A charmok. Bizonyára már te is észrevetted, hogy nagyon divatosak a karkötőkön a charmok, amik ki tudják fejezni a viselőjük egyéniségét. Itt nem is igazán maga a karkötő a lényeg, hanem a rajta lévő fityegők: ezek azok, amik egyedivé teszik az adott darabot. A charmok nagyon sokfélék lehetnek: horoszkópos, mesefigurás, állatos, akármilyen alakúak. A lényeg, hogy neked tetszenek, és te jól érezd magad a viselésük közben. Tudni kell azonban, hogy az ilyen karkötők inkább informális viseletnek számítanak.
  • A láncok. Ahogy a nyakláncok, új a karkötők terén is divatos a klasszikus lánc kialakítás, ezért bátran viselhetsz ilyeneket a karodon. Ha feltűnőbbeket szeretnél, akkor egészen nagy szemű, vastag láncokból álló karkötőt is választhatsz, de finomabb, kis szemekből álló darabok is kaphatók. Utóbbiak tökéletesek egy elegánsabb szett kiegészítőjeként is – habár az előbbieket is lehet így viselni, egy visszafogottabb ruhával.
  • Nagyon divatosak a gyöngyök is, és ami azt illeti, ezek a klasszikus elegancia megtestesítői. Egy gyöngykarkötő bármilyen elegáns vagy alkalmi ruházathoz tökéletes választást jelenthet, kifinomultságot sugároz.
  • Újra trendinek számít a sárga arany, ami az elmúlt években kissé háttérbe szorult. Mindezidáig inkább a fehérarany, illetve az ezüst dominált, mostanában ugyanakkor ismét az élvonalba kerültek a sárga arany ékszerek. Ha eddig ezek hiányoztak az ékszeres dobozodból, épp itt az ideje, hogy beszerezz néhány csinos darabot – például karkötőt!

Ne felejtsd el: a részletek fontosak, ezek azok, amik észrevétlenül adnak hozzá sokat a megjelenésedhez. Alaposan válaszd ki, milyet viselsz éppen!

Ajánlott cikkek