Egyéb kategória

Miért mindig a pasik találják meg előbb a szerelmet szakítás után?

Nem örökérvényű és megmásíthatatlan tény, de a tapasztalatom szerint a pasik előbb találnak új barátnőt, egy fájdalmas szakítás után, mint a nők. Miért van ez?

vous - 2022.05.31.
Miért mindig a pasik találják meg előbb a szerelmet szakítás után?

Egy hosszabb párkapcsolat után a szakítás – ahogy a legtöbb eseten – igen fájdalmas mindkét fél számára. Mégis úgy tűnik, a férfiak gyorsabban beleugranak egy új kapcsolatba, ami a másik felet nehezen viseli.

Nem is hiányzom neki? Talán sosem szeretett? Nem jelentett neki semmit a kapcsolatunk?

Rengeteg kérdés merül fel ilyenkor egy nőben, és egyik sem pozitív gondolat, – kivéve, ha annyira szörnyű volt a kapcsolat, hogy örül, ha más gondja lett az exe – de érdemes elgondolkodni azon, vajon miért a férfiak azok, akik könnyebben továbblépnek egy ilyen helyzetben.

Nyilván függ a kapcsolattól, és a szakítás körülményeitől is, hogy ki és mikor lép tovább, de alapvetően, ha egy átlagos esetet nézzünk, el kell vonatkoztatnunk minden negatív gondolattól, ami a másikat bántja. Az esetek többségében ugyanis nem arról van szó, hogy ne szerette volna a párját, vagy nem jelentett neki semmit a kapcsolat, esetleg szoknyapecér, épp ellenkezőleg, a válasz az időben rejlik.

Mi nők, meggyászoljuk a szakítást, az elmúlt szerelmet. Időt adunk magunknak a gyógyulásra, és az újjászületésre. Többet foglalkozunk önmagunkkal, és szembenézünk a hibákkal, amiket elkövettünk és elkövettek ellenünk. Tanulni szeretnénk abból, mert vágyunk a boldogságra. 

De mit gondol a férfi?

Azt, hogy erős, és fékezhetetlen. Fáj, hogy vége szakadt valaminek, amit nagyon szeretett, de nem engedi magának, hogy ezek az érzések a hatalmába kerítsék. Elvégre ki látott már férfit otthon sírni, fagyival a kezében miközben Bridget Jonest néz? Úgy gondolják, ezt másként is fel lehet dolgozni – méghozzá úgy, hogy eltereli a figyelmét. Buli? Haverok, vagy munka? Bármi jöhet. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy összejön egy másik lánnyal, egy új kihívással, amire fókuszálhat. “Ami nem öl meg, az erősít”– gondolhatják magukban.

Azonban, ha eltelik az a néhány hónap, és nem jön új inger, magukra maradnak az ürességgel, hogy valami – vagy inkább valaki – hiányzik nekik. Ilyenkor jönnek az üzenetek, hogy hiányzol, kezdjük újra… Ekkor már késő.

A másik fél időt áldozott a kapcsolat meggyászolására, nem akarja feltépni a régi sebeket. 

Az idő az, ami különbséget tesz a szakítás után férfi és nő között. Mindkettőnek különbözik ez az időszak, és nagyon kevés az olyan eset, amikor a kettő összeér. Ha a férfiak is több időt adnának maguknak, és nem keresnék az új lehetőségeket – más karjaiban – akkor talán nem fájna annyira a másiknak sem, ha talál valakit.

Éppen elég fájdalmas, ha elengedjük egymás kezét, ezért egyik fél számára sem egészséges, ha egy másik után nyúl, amikor még mindig érzi az előző szerelem enyhülő melegségét.

Ajánlott cikkek