Egyéb kategória

7 ok, amiért nem kell este fürdenetek

Az esti zuhanyzás sokak napi rutinjának a része, és nehezen tudnák elképzelni, hogy anélkül feküdjenek le aludni. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor simán kihagyhatjuk a napi tisztálkodást.

vous - 2022.05.26.
7 ok, amiért nem kell este fürdenetek

Magyarországon higiéniai szokásokat elnézve a napi fürdés egyáltalán nem meglepő. Azonban a szakemberek szerint belefér, ha egyszer-kétszer kihagyjuk a napi zuhanyzást, amit többek között a bőrünk is meg fog hálálni nekünk.

A napi fürdés erősen megviselheti a bőrünket, főleg, ha szárazságra hajlamos, illetve megölheti azokat a baktériumokat is, amelyek pedig kifejezetten jót tesznek.

Forrás:
Canva

„A bőrünkön él több olyan baktérium, amik ‘jó baktériumok’, amelyek védik a bőrünket a különböző fertőzésektől – magyarázta dr. Jill Waibel miami bőrgyógyász. – Tusolás közben ugyanis nemcsak a koszt mossuk le magunkról, hanem felboríthatjuk például a bőrünk pH-egyensúlyát is.”

Most összeszedtük azokat a helyzeteket, amikor nem kell rosszul éreznetek magatokat, ha nem vágytok fürdésre:

  • Amikor igazán hideg van odakint. A forró víz és a szappan jobban szárítják a bőrt.
  • Önbarnítókrém használata után. Lemossuk azt, amit rákentünk.
  • Ha ekcémában szenvedünk. A víz még jobban kiszáríthatja a bőrünket. (Kérdezzünk meg egy szakembert!)
  • Műtét után.
  • Ha aznap nem izzadtunk szinte egyáltalán. Például egész napos ülőmunka után.
  • Ha igazán száraz a bőrünk. Még inkább kiszárítja a bőrünket a forró víz és a szappan.
  • Ha igazán száraz a hajunk. Jobban kiszárítja és szálkásabbá teszi a víz a hajunkat.
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon