Egyéb kategória

Tóth Gabi beszólt a játszóteres anyukáknak, nem érti a helyzetet

Tóth Gabi kislányát viszi a játszótérre, de nem érti az ott lévő anyukák viselkedését.

vous - 2022.05.25.
Tóth Gabi beszólt a játszóteres anyukáknak, nem érti a helyzetet

Az énekesnő már egy ideje ír a csalad.hu oldalán az anyaságról és összességében mindenről, amit szülőként tapasztalt. Aktuális írásában a játszótereket elemezte, amik szerinte egy akciófilm izgalmával érnek fel.

"Komolyan mondom, szinte minden alkalom felér egy akciófilm izgalmával. Először is le kellett küzdenem, hogy féltettem a hintától, vagy attól, hogy egy éppen hintázó gyerek elé/mögé megy, és megsérül. Aztán a csúszda… pffff. Mi van, ha megeszi a homokot, vagy ami rosszabb, macskakakit talál benne, és azt eszi meg? Vagy csak megfogja és utána a szemébe nyúl azzal a kezével… Egyszer azt olvastam, hogy attól meg is lehet vakulni… Szóval a játszótér nekem az elején olyan volt, mint egy veszélyekkel teli túlélő túra, ahonnan örülni kell, ha élve kijutunk"

– írta a friss bejegyzésben.

Ezt követően a játszótéren lévő anyukák mellett sem ment el szó nélkül, akik nyomkodják a telefonjukat és legnagyobb nyugalomban élvezik az időjárást.

Szerinte az ott lévők nyolcvan százaléka telefonozik, miközben nem tudják, hogy mit is csinál a gyerekük pontosan. Meglátása szerint, ha fel is tűnik a szülőnek, hogy a gyermek éppen másikra szórja a homokot vagy elveszi a játékát, akkor sem mondanak semmit.

"Bevallom, ez meglep. Én valószínűleg túlkompenzálok, mert nem akarom, hogy a személyemet illető előítéletek Hannira is kiterjedjenek (bár már most észreveszek egy-két pillantást, ami egyértelműen ennek szól). De azt sem akarom, hogy én mindig rászóljak a saját gyerekemre egy másik gyerek védelmében, és ebből Hanni azt szűrje le, hogy érte meg nem állok ki… Szóval ez nekem tényleg nagy dilemma. Mint oly sokszor, most is szívesen veszem az ezzel kapcsolatos észrevételeket, tanácsokat. Ti hogyan viselkedtek a játszótéren? Engeditek, hogy „lemeccseljék” egymás között a gyerekek, ki nyeri a lapátot, vagy próbáljátok tanítani nekik a társas együttélés alapszabályait? "

 – zárta gondolatait Tóth Gabi, aki egy posztot is szentelt közösségi oldalán a helyzetnek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.