Egyéb kategória

Tóth Gabi beszólt a játszóteres anyukáknak, nem érti a helyzetet

Tóth Gabi kislányát viszi a játszótérre, de nem érti az ott lévő anyukák viselkedését.

vous - 2022.05.25.
Tóth Gabi beszólt a játszóteres anyukáknak, nem érti a helyzetet

Az énekesnő már egy ideje ír a csalad.hu oldalán az anyaságról és összességében mindenről, amit szülőként tapasztalt. Aktuális írásában a játszótereket elemezte, amik szerinte egy akciófilm izgalmával érnek fel.

"Komolyan mondom, szinte minden alkalom felér egy akciófilm izgalmával. Először is le kellett küzdenem, hogy féltettem a hintától, vagy attól, hogy egy éppen hintázó gyerek elé/mögé megy, és megsérül. Aztán a csúszda… pffff. Mi van, ha megeszi a homokot, vagy ami rosszabb, macskakakit talál benne, és azt eszi meg? Vagy csak megfogja és utána a szemébe nyúl azzal a kezével… Egyszer azt olvastam, hogy attól meg is lehet vakulni… Szóval a játszótér nekem az elején olyan volt, mint egy veszélyekkel teli túlélő túra, ahonnan örülni kell, ha élve kijutunk"

– írta a friss bejegyzésben.

Ezt követően a játszótéren lévő anyukák mellett sem ment el szó nélkül, akik nyomkodják a telefonjukat és legnagyobb nyugalomban élvezik az időjárást.

Szerinte az ott lévők nyolcvan százaléka telefonozik, miközben nem tudják, hogy mit is csinál a gyerekük pontosan. Meglátása szerint, ha fel is tűnik a szülőnek, hogy a gyermek éppen másikra szórja a homokot vagy elveszi a játékát, akkor sem mondanak semmit.

"Bevallom, ez meglep. Én valószínűleg túlkompenzálok, mert nem akarom, hogy a személyemet illető előítéletek Hannira is kiterjedjenek (bár már most észreveszek egy-két pillantást, ami egyértelműen ennek szól). De azt sem akarom, hogy én mindig rászóljak a saját gyerekemre egy másik gyerek védelmében, és ebből Hanni azt szűrje le, hogy érte meg nem állok ki… Szóval ez nekem tényleg nagy dilemma. Mint oly sokszor, most is szívesen veszem az ezzel kapcsolatos észrevételeket, tanácsokat. Ti hogyan viselkedtek a játszótéren? Engeditek, hogy „lemeccseljék” egymás között a gyerekek, ki nyeri a lapátot, vagy próbáljátok tanítani nekik a társas együttélés alapszabályait? "

 – zárta gondolatait Tóth Gabi, aki egy posztot is szentelt közösségi oldalán a helyzetnek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.