Világ

Karácsony támogatja az albérletkeresésben a fiatalt, aki segített megakadályozni a Margit hídi öngyilkosságot

Karácsony Gergely nemrég fogadta hivatalában, és köszönetet mondott annak a fiatalnak, aki a múlt hét folyamán megmentett egy öngyilkosságra készülő fiút a Margit hídról.

vous - 2022.05.24.
Karácsony támogatja az albérletkeresésben a fiatalt, aki segített megakadályozni a Margit hídi öngyilkosságot

Karácsony a bejegyzésében arra is kitér, hogy a példamutató fiatal éppen albérletet keres, ezért ha bárki tud segíteni, rajta keresztül kapcsolatba léphetnek a fiatallal.

Objektum doboz

Múlt héten történt az eset, hogy Fináncz Dominik a Margit hídon sétálva észrevette az ugrásra készülő 18 éves fiút. Szerencsére sikerült a kétségbeesett fiún segíteni, pedig nem volt egyszerű dolga az önkéntes polgárőrnek, hiszen az autósok mindeközben ordibáltak az öngyilkosságra készülő fiatalnak, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”.

Dominik példamutató hozzáállására hivatkozva Karácsony Gergely arra kért mindenkit, hogy ha hasonló helyzetben talál valakit, akkor próbáljon meg segíteni az illetőnek, hiszen ilyenkor egy kisebb beszélgetés is sokat számít annak, aki kétségek között a halált szeretné választani. 

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!