Világ

Miért kell mosdatni a palacsintafesztiválon félrekefélő Azahriah-t?

Egyértelműen a múlt hétvége botrányát hozta az a Szolnoki Palacsintafesztiválon felvétel, amin a mai magyar popzene egyik legismertebb csillagga, Azahriah egy mobilvécé mögött – hogy finoman fogalmazzunk – lelkesen kínálgatta a túrós palacsintáját egyik lányrajongójának. A sztori már így is elég bizarr, de ott vesz igazán éles fordulatot, hogy hősünk mindezt úgy tette, hogy amúgy van barátnője. És ezután mi történik? SEMMI! Az neten mindenki mosdatni kezdi. Minden meg van bocsátva, hiszen ő egy fiatal “rocksztár”. Sőt, még az az ember a hibás, aki ezt videóra vette…

vous - 2022.05.24.
Miért kell mosdatni a palacsintafesztiválon félrekefélő Azahriah-t?

Mielőtt bármivel is tovább haladnánk, itt tudod megnézni a szóban forgó felvételt. Csak egy Twitter-fiókra van hozzá szükséged, megéri regelni. 

Szóval adott egy sikeres zenész, akinek van barátnője, de a Szolnoki Palacsintafesztiválon azért megkóstol ezt-azt. Mind ismerjük a zenészek életvitelét, van némi sejtésünk az őket érő ingerekről, így kialakult bennünk egy sztereotípia is velük kapcsolatban, miszerint a turnészbuszban, az öltözőben és/vagy a backstage-ben közelebbről is meg szokták ismerni rajongóikat. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, ezek szerint ez nem is olyan földtől elrugaszkodott elképzelés…

Nem szeretnék én lenni az ügyeletes erkölcscsősz. Ha a dolog közös megegyezéssel történik, rendben is van, hogy előfordulnak ilyen esetek. Hajrá, csinálják! De amikor már egy harmadik fél is érintett a sztoriban (bármelyik oldal részéről), akkor azért már látok benne némi kivetnivalót. 

Nem feltétlen csak a megcsalt fél érzéseire gondolok, természetesen az is szempont, de a hűtlen személy jellemét illetően is felmerül bennem néhány kérdés.

Aztán jön a magyarázkodás Instagramon, amiben Azahriah halálos természetességgel beszél arról, mennyire rendben van az, hogy őt részegen több lány is “levarrja” (jelentsen ez bármit is), majd egy másikat elvisz a ToiToi vécé mögé. És szerinte ezzel az egyetlen probléma az, hogy mindeközben “asszonya” van. Mintha a tisztelet hiányozna a szóhasználatból.

Objektum doboz

Ami pedig felteszi a koktélcseresznyét a tejszínhabra, az a különböző előadók, internetes influenszerek és tartalomgyártók véleménye, akik szerint ez teljesen rendben van, hiszen egy roppant sikeres, helyes előadóról beszélünk, aki szemtelenül fiatalon máris a topon van. 

Akik anno elítélték Kulcsár Edinát vagy Curtist (és még reggelig sorolhatnám, kit…), most felállva tapsolnak Azariah-nak, hogy megmutatta, milyen a rocksztár élet. Sőt, azt a személyt hibáztatják, aki levideózta az aktust.

Hahó, üdv 2022-ben! Tudjátok, ez az a világ, ahol az emberek azt is live-ozzák, amikor a vécén ülnek. Majd pont azt fogják “otthagyni”, hogy az ország egyik legismertebb énekese hegeszt mindenki szeme láttára. Ti sem gondoljátok komolyan! Ez a felvétel akkor is a neten végezte volna, ha totál ismeretlenek szerepelnek rajta.

Nincs olyan ember, aki ezt ne videózta volna le!

És tudom, a megcsalt barátnő előélete sem makulátlan, ráadásul korrekt módon nyilatkozott a történtekről, elmondta, hogy Azahriah mindig kedves volt vele, és leírhatatlanul boldoggá tette őt. De érdekelne, mit érez legbelül.

És hogy minek kellett volna történnie? Isten ments, hogy bárki azt gondolja, szerintem az lenne a megoldás, hogy ássuk el Azahriah karrierjét. Elég lett volna annyi, hogy nem mosdatják, csak aláírja mindenki, hogy patkányságot csinált.

A zenéje továbbra is prémium kategóriában van nálam, de emberileg sajnos leszerepelt…

Ajánlott cikkek