Egyéb kategória

Hogyan válasszuk ki az alkalmi ruhákat a nyári esküvőkre?

Miután megkaptuk az esküvői meghívókat, a következő lépés az alkalomhoz legjobban illő alkalmi ruhák megtalálása (amelyeket talán még máskor is szeretnénk viselni). Ebben a szezonban a kivágás biztosan sokféle alkalomhoz passzol, azonban nem minden szertartáson van szükség ilyen jellegű esküvői vendégruhákra. A lehetőségek széles skálája biztosan segít megtalálni a számunkra megfelelő stílust.

vous - 2022.05.20.
Hogyan válasszuk ki az alkalmi ruhákat a nyári esküvőkre?

Milyen szempontok alapján válogassunk az alkalmi ruhák közül?

Ár: Amikor az ön számára megfelelő árat kiválasztja, ügyeljen rá, hogy figyelembe vegye a választott darab sokoldalúságát. Olyan ruhára lesz szüksége, amely remélhetőleg más alkalmakra is megfelel, vagy akár egy másik esküvőn is megjelenhet majd benne. Ha alacsonyabb árkategóriájú alkalmi ruhákat választana, fordítson különös figyelmet a felhasznált anyagokra és a megfelelő illeszkedésre.

Stílus: A bonyolult vagy nyitott hátvonallal rendelkező stílusok kulcsszerepet kapnak ebben a szezonban. Bár az esküvői alkalmi ruháknál célszerű figyelni az esemény öltözködési szabályaira, azért ügyeljen rá, hogy stílusa változatos legyen. Ha az esztétikus vagy kifinomultabb megjelenést részesíti előnyben, abban az esetben válasszon egy elegáns fekete opciót, vagy valami kicsit áramvonalasabbat.

Kényelem: Amikor megvásárolja a legjobbat az alkalmi ruhák széles kínálatából, feltétlenül vegye számításba a közelgő esküvő helyszínét. A strandon vagy medencénél tartandó esküvőhöz egy ízléses, könnyű és pamutból készült ruhát célszerű választani, mert esetleg homokos vagy vizes lehet.

A klasszikus vagy zárt térben megrendezésre kerülő ceremóniára inkább egy elegáns vendégruha illene, amely letisztult és divatos is egyben.

Hordhatok-e fekete ruhát?

A megfelelő alkalmi ruhák kiválasztása némi kihívást jelenthet; elgondolkodhat például azon, hogy helyénvaló-e feketét viselni. A rövid válasz? Az esküvőtől függ.

„A színekre vonatkozó szabályok határozottan mérséklődtek az elmúlt években” – mondja Laurie Arons, a Laurie Arons Special Events munkatársa, „Ma már koszorúslányokat is látni elegáns fekete ruhában, amelyet saját maguk választottak” – teszi hozzá.

Az esküvőszervezők és stylistok segíthetnek eldönteni, hogy mi lehet jó választás.

A helyszín a lényeg: Ha olyan szerencsés, hogy európai vagy trópusi helyszíneken vesz részt az esküvőn, akkor a fekete szín kerülése továbbra is erősen ajánlott. Nézze meg a régió környékét, hogy tájékozódjon az öltözékéről: például egy óceánparti esemény a Bahamákon élénk, ütős színeket kíván meg, míg egy francia kastélyban való megjelenéshez valami kifinomultabb szükséges.

Forrás:
pexels.com

Gondoljunk a rendezvény formalitásaira

Ha a jegyespár fekete nyakkendős lagzit rendez egy hivatalos helyszínen, például elegáns bálteremben vagy múzeumban, úgy megfelelő, ha a vendégek feketét viselnek. Ezzel szemben csendes vidéki környezetben vagy tengerparton a fekete túl komolynak és oda nem illőnek tűnhet, ilyenkor viszont a mintás kollekció ideális választás.

Kísérjük figyelemmel a napszakokat

Az etikett szerint napközben vagy délután a színes megjelenés passzol a leginkább, ami az alkalmi ruhákat illeti, az esti ceremóniára viszont már lehet feketét választani kortól és nemtől függetlenül.

Kerüljük a fehér alkalmi ruhákat

Általános szabály, hogy a fekete viselése teljesen elfogadható, mivel az árnyalat nagyon sokoldalú – állítják a divatguruk. Azonban a fehér ruházat ilyenkor leginkább a menyasszonyt illeti meg: legyen ez az ő stílusjegye.

Amennyiben az alkalomhoz illően szeretnénk öltözni, és a későbbiekben örömmel nézegetnénk a ceremónián készült fényképeket – különösen, amikor újra találkozunk rég nem látott barátainkkal –, olyankor jó, ha úgy öltözünk, hogy évek múltán se bánjuk meg. Az alkalmi ruhák mellett a kiegészítők szintén fontos kellékek, beszerzésükhöz érdemes felkeresni az ismertebb hazai online boltokat, hogy a házasulandók mellett mi se vesszünk szürke homályba.

Ajánlott cikkek