Egyéb kategória

Mire képes egy minőségi robotporszívó?

A robotporszívók hallatán néhányaknak fenntartásaik vannak. Vajon mennyire képesek alapos munkát végezni? Képesek helyettesíteni az emberi munkát? Ilyen és ehhez hasonló kérdések vetődhetnek fel, teljes joggal.

Ha eddig bizonytalan voltál annak kapcsán, hogy vásárolj-e robotporszívót, akkor ennek a cikknek az elolvasását követően valószínűleg el fogod tudni dönteni ezt a kérdést.

vous - 2022.05.17.
Mire képes egy minőségi robotporszívó?

Kategorizáljuk a robotporszívókat!

A robotporszívók hatékonyságának vizsgálata előtt érdemes tudni, hogy három nagy kategóriára bonthatók ezek az eszközök. A legolcsóbbak az alapmodellek. Ennél eggyel fejlettebbek az önállóan is indulni képes robotporszívók. A legfejlettebbek és értelemszerűen a legdrágábbak azok, amelyek szobáról szobára képesek navigálni.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy az ártól függetlenül a legfejlettebb típust vásárolja meg. Éppen ezért igyekszünk bemutatni, hogy a Házirobotok.hu webáruháznál kapható modellek mire képesek, mi várható el tőlük és mi nem.

Bármelyik modellt is választjuk, a tisztaság terén nincs kompromisszum!

Bármelyik modellt is választjuk, a tisztaság terén nincs kompromisszum!
Forrás:
https://www.hazirobotok.hu/robotporszivo

Ezt tudja az alapmodell

Fontos leszögezni, hogy a tisztaság terén nincs kompromisszum. Nem lesz egy kicsit kevésbé tiszta a padló attól, ha egy alap robotporszívót választunk. Ugyanakkor többet kell vele törődni.

Az indításra csak akkor van lehetőség, ha fizikailag egy térben vagyunk a robotporszívóval. Ezenfelül oda kell figyelni rá, hogy csak arra menjen, amerre szeretnénk. Egy Roomba 600-700-800 tökéletesen teszi a dolgát, ha egy ajtóval és falakkal határolt szobában kezd el dolgozni. Azonban ha nincsenek ajtók, akkor virtuális fallal lehet megakadályozni azt, hogy a robotporszívó kiszökjön a szobából.

A virtuális fal egy 3 vagy 3,5 méter hosszúságú infra fényt kibocsátó eszköz, amely mintegy fal gondoskodik arról, hogy a robotporszívó visszaforduljon.

Létezik manuális virtuális fal, amit kézzel kell bekapcsolni és folyamatosan üzemel. A modern automata virtuális falak viszont aktiválódnak, ha megközelíti őket a robotporszívó. Ez elsősorban a virtuális falat működtető elemek élettartama szempontjából fontos tényező.

Önállóan is elinduló modellek

Ezek a fajta robotporszívók már programozhatóak, az indulást pedig időzíteni is lehet. Ha szeretnénk, akkor beállíthatjuk, hogy a robotporszívó addig tegye a dolgát, amíg mi dolgozunk vagy a nagybevásárlást intézzük. Így mindennapi teendőink során nem fog akadályozni bennünket.

Az ilyen kivitelek esetén be lehet állítani, hogy naponta egyszer mikor induljon el. Minden egyes napra lehet külön időpontot beállítani, ám egy nap nem képes két külön időpontban feltakarítani a padlót. A virtuális fal alapból tartozik ezekhez a robotporszívókhoz.

Szobáról szobára navigáló modellek

A legfejlettebb modellek azok, amelyek már képesek arra, hogy ne csak egy helyiségben, hanem akár az egész lakásban feltakarítsák a padlót. Mivel az egyes gyártók termékei között azért vannak különbségek, így vásárlás előtt mindig érdemes alaposan átolvasni a kiszemelt termék leírását.

Ajánlott cikkek