Egyéb kategória

Sok embert érint: ami az együttlét után történik, és sosem beszélünk róla

Sok mindentől függ, hogy ki mit csinál huncutkodás után. Hogy egyéjszakás kalandról van-e szó, vagy hosszú távú párkapcsolatról. Esetleg hogy milyen a személyiségetek. De van valami, amit elég sokan megtapasztalnak ezután, és valamiért nem beszélünk róla...

vous - 2022.05.17.
Sok embert érint: ami az együttlét után történik, és sosem beszélünk róla

Van, aki rágyújt egy cigire, van, aki összebújna a másikkal, és olyan is, aki inkább egyedül akar lenni. Hogy ki mit csinál kamatyolás után, személyiségfüggő (de azért ne feledjétek, az ALÁBBI néhány dolgot nagyon is érdemes megtenni utána). Általában ilyenkor a legtöbb emberen eluralkodik a fáradtság, és legszívesebben ledőlnének aludni… Kivéve azokat, akiket rögtön elkap a hancúrozás utáni szomorúság.

És ez nem kitaláció, hanem konkrétan egy pszichológiai megfigyelés, aminek a hivatalos neve posztkoitális dysphoria (PCD). Semmi köze ahhoz, hogy mennyire volt jó az együttlét, vagy sem, ráadásul nemcsak nőknél, de férfiaknál is előfordulhat. Ilyenkor általában az együttlét utáni 5 percben vagy akár KÉT ÓRÁBAN melankolikusnak érzi magát az ember, és maga sem tudja, miért.

Még amikor szingli is voltam, az együttlét utáni depresszió átalakult valamiféle ürességérzetbe.

Mindig az elhagyástól való félelemhez társítottam ezt. Kezdtem úgy érezni, hogy valamit minden alkalommal elvesznek tőlem hancúrozás közben, pedig magát az együttlétet nagyon is élveztem” – mesélte egy lány az Independentnek.

Egy párkapcsolati szakértő szerint nem ritka, hogy valaki így érzi magát, és nem kell megijedni, nincs baj veletek. Teljesen normális, hogy időnként szomorúak lesztek utána. Szerinte valószínűleg a dolog hátterében a hormonok játszanak szerepet, és az, hogy milyen arányban szabadulnak fel ezek a testetekben. Az élvezet során ezek eluralkodnak rajtatok, majd ahogy vége, és kicsit eltávolodtok egymástól, ez a búskomorság könnyen megjelenhet.

szomorúság

"Még amikor szingli is voltam, az együttlét utáni depresszió átalakult valamiféle ürességérzetbe."
Forrás:
Canva.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.