Egyéb kategória

Így tervezzétek meg álomnyaralásotokat!

Spontán nyaralás vagy előre leszervezett programok? Nem kell a legalaposabb tervezőnek lennetek ahhoz, hogy tökéletes legyen a vakációtok. Elég egy kis odafigyelés, utánajárás, és máris összeállíthatjátok álomnyaralásotokat.

vous - 2022.05.10.
Így tervezzétek meg álomnyaralásotokat!

Vannak spontán típusok, akik csak beszállnak az autóba, felülnek az első vonatra, és nekivágnak a vakációnak. Ha ennél egy kicsit több szervezettségre vágytok, de nem álltok a szervezés csúcsán, mutatunk pár tippet, amik segítségével könnyedén megtervezhetitek a nyaralásotok kulcspontjait.

Merre is induljatok?

Gondoljátok át, hogy inkább túrázásra vágytok, vagy városi kalandokra, inkább a friss levegő, a hegyek, a vízpart vonz, vagy egy nyüzsgő nagyváros. Az is fontos, milyen messzire szeretnétek utazni, mennyi időt töltenétek magával az utazással. Ha ezek megvannak, böngésszétek át a térképet, válasszatok egy tágabb úti célt, majd szűkítsétek a kört egy kis netes utánajárással.

Objektum doboz

A tökéletes szállás

A tökéletes szállást bizony érdemes előre lefoglalni. Előtte olvassátok el róla más nyaralók véleményeit, nézzétek át a fotókat, ügyeljetek, hogy milyen távolságra van a környék látnivalóitól, és a szálláskereső oldalak segítségével a legjobb árat is megtalálhatjátok.

Mozduljatok ki a szállásról

Bár nyaralásotokhoz már megtaláltátok az álomszállást, érdemes kimozdulnotok és körbenéznetek a környéken. Előre rákereshettek neten, milyen látnivalók vannak a közelben, és arra is, milyen aktuális programokat kínál az adott település.

Mindent a bőröndbe

A pakolás néha a legnehezebb rész tud lenni egy utazás előtt. Érdemes összeszednetek, mik a legszükségesebbek, és mik azok, amik majd azért mégiscsak jól jöhetnek a nyaralás alatt.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.