Egyéb kategória

Amerika vs. Európa: Dolgok, amelyek nekünk természetesek, de az amerikaiak kiborulnak tőle

Vajon az amerikaiak mennyire tartanak minket csodabogárnak?

vous - 2022.05.03.
Amerika vs. Európa: Dolgok, amelyek nekünk természetesek, de az amerikaiak kiborulnak tőle

Gyakran olvashatunk azokról a dolgokról, amik normálisak az amerikai emberek számára, nekünk európaiaknak viszont nagyon furcsa, legyen szó az egészségügyről, az éttermi adagokról, vagy hogy szinte mindent meg tudnak vásárolni úgy, hogy ki sem szállnak az autójukból.

Egy Reddit kérdező most viszont megfordította a dolgot, és arról kérdezte az USA-ban élőket, hogy számukra mi az, ami a legfurább az európai szokásokban. 

Sok olyan válasz született, ahol számunkra teljesen normális jelenségeken akadtak fenn a felhasználók!

1. Régi dolgok (Különösen a régi házak)

“Ez egy kísértetház?” “Nem, csak majdnem régebben épült, mint az országod.”

2. A metrikus rendszerünk

Ez mondjuk oda-vissza működik, egy európait is ki lehet kergetni a világból, ha mérföldről kell átváltani valamit kilométerre.

Objektum doboz

3. A tömegközlekedés

Míg nálunk teljesen normális, hogy rengetegen használják a tömegközlekedést ahhoz, hogy eljussanak munkába vagy iskolába, Amerikában ez közel sem olyan megszokott mindenütt. Köszönhető ez többek között a nagy távolságoknak, és a meglehetősen rossz hírnevének.

4. Csomagszállítás/Posta

Az amerikai filmekből nekünk is ismerős lehet az a szisztéma, hogy a futár egyszerűen az ajtó előtt hagyja a megrendelt csomagot, míg nálunk, Európában ez szinte kivétel nélkül máshogy van. Az, hogy melyik a jobb vagy rosszabb megoldás, arról vitatkozhatnánk…

Objektum doboz

5. Nyelvtanulás

Míg nálunk a rendszerváltás óta kötelező idegen nyelv általában az angol, így mindenki beszél – valamennyire legalább is – angolul. Sok munkahelyi pozíciónál pedig szinte kötelező a folyékony angol, így fontos az angol nyelvtanulás.

6. Kiskorúak italozása

Amerikában sokkal szigorúbban veszik, ha kiskorúként fogyaszt valaki alkoholt, mint Európában, pláne ha közterületen teszi mindezt. Ráadásul beszerezni is sokkal nehezebb azt.

7. Majonéz

Majonézt eszel a sült krumplihoz?? Ezt sosem fogják megérteni…

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.