Egyéb kategória

Sorozatgyilkosok otthona, megmagyarázhatatlan halálesetek helyszíne: a Cecil Hotel hátborzongató története

Az elegáns szállodákban, méregdrága apartmanokban, luxushotelekben eltöltött éjszakákról rengeteg ember álmodozik. A Los Angeles-i Hotel Cecil viszont egy olyan hely, ahol inkább rémálmok születnek: a hely se nem drága, se nem elegáns – de még csak nem is biztonságos. Ismerjétek meg a világ egyik legparább helyszínét, ahol még akkor sem töltenék el egy estét, ha fizetnének érte.

vous - 2022.04.30.
Sorozatgyilkosok otthona, megmagyarázhatatlan halálesetek helyszíne: a Cecil Hotel hátborzongató története

A sorozatrajongók biztos tudják, hogy az American Horror Story egyik évada a Hotel címet viselte, és egy olyan Los Angeles-i szállóban játszódott, ahonnan senki nem jött ki élve…

Mint már korábban többször, a sorozat készítői ebben az esetben is a valósághoz nyúltak inspirációért: a Los Angeles-i Cecil Hotelhez.

Egy rejtélyes haláleset

A szálló neve 2013 februárjában járta be a világsajtót, amikor a hotel egyik vendége, a 21 éves, kanadai származású diáklány, Elisa Lam eltűnt. Öt napja keresték, amikor a többi vendég panaszkodni kezdett a recepción a csapokból folyó barna színű és elviselhetetlen szagú víz miatt. Elisát aznap holtan találták a hotel tetején lévő négy víztartály egyikében.

Forrás:
youtube

Mindez attól válik igazán hátborzongatóvá, hogy Elisa életének utolsó perceiből négyet rögzített az egyik liftben elhelyezett biztonsági kamera – és a felvétel igencsak furcsa.

Másodpercekre lebontva elemezhetnénk, hogy miért is olyan különös minden, de szerintem inkább nézzétek meg, mi történik:

Objektum doboz

A videót látva mindenki találgatni kezdett: voltak, akik szerint a lány hallucinogén szerek hatása alatt állt, voltak, akik szerint a gyilkosával beszélgetett, csak ebből a szögből az illető nem volt látható, és voltak, akik kísértetekre gyanakodtak.

A kórbonctani vizsgálat eredménye viszont ahelyett, hogy tisztázta volna a történteket, csak még több kérdést vetett fel. Kiderült ugyanis, hogy

  • a lány nem fogyasztott sem alkoholt, sem drogot;
  • az idegenkezűség pedig teljes bizonyossággal kizárható.

Az öngyilkosság is felmerült mint opció – de valljuk be, nem tűnik valószínűnek. Ráadásul azt is megállapították, hogy a tetőre az út egy vasajtón keresztül vezetett, ami nemcsak zárva volt, de riasztóra is volt kötve. Az alkalmazottak vallomásai szerint lehetetlen, hogy valaki észrevétlenül a víztartályokhoz jusson…

A tartályok pedig két méter magasak voltak, és egy 50 x 50 centiméteres nyíláson keresztül mászhatott az egyikbe a lány – aki (mivel az idegenkezűség kizárható) elméletileg még magára húzta a tartály igencsak súlyos fedelét. A rendőrség a mai napig csak azt tudja biztosan, hogy a halált fulladás okozta, de hogy mi vezetett ehhez, az máig megoldatlan maradt, és számtalan kérdés maradt megválaszoltalanul:

  • Mi történt pontosan a liftben?
  • Miért nem záródott be a felvonó ajtaja?
  • Ki elől bujkálhatott a lány? (Ha egyáltalán bujkált valaki elől…)
  • Miért gesztikulált olyan furcsán?
  • Beszélgetett valakivel?
  • Hogy jutott fel észrevétlenül a tetőre?
  • Hogy került a víztartályba?

Forrás:
Youtube, Depositphotos

Para múlt

Elisa Lam halála nemcsak azért foglalkoztatja a konteók híveit, mert a mai napig megmagyarázatlan – hanem azért is, mert a Cecil Hotel múltja igencsak ijesztő.

Az '50-es és a '60-as évek alatt a hotel rengeteg öngyilkosság helyszíne volt, később pedig két hírhedt sorozatgyilkos otthonául is szolgált.

Rengetegen vetettek itt véget az életüknek, általában az ablakból kiugorva.

1964-ben Goldie Osgood, aki szabadidejében szívesen etette a környék galambjait, szintén életét vesztette a hotel falai között. Valaki megerőszakolta, megfojtotta, és több késszúrást is ejtett rajta, de a tettest sosem kapták el.

1984 és 1985 között a hírhedt sorozatgyilkos, Richard Ramirez is itt szállt meg. A férfi, aki ablakokon bemászva erőszakolta és ölte meg az áldozatait, egy teljes évig a Cecil vendége volt – és ki tudja, hány gyilkosságot követett el a hotel falain belül. 1989-ben 13 gyilkosságot tudtak rábizonyítani.

Ha ez nem lenne elég, 1991-ben szintén egy sorozatgyilkos, az osztrák Jack Unterweger szállt meg itt 5 hétre. A hotelben töltött öt hét alatt három prostituáltat ölt meg.

A hely, amit bezártak – de mégsem

A Cecil Hotel ma már nem létezik, de a helyet valójában nem zárták be, csak átnevezték. Nem csoda, mivel az előző név nemcsak kérdőjeles múltat hordozott, de nagyon rossz netes értékeléseket is kapott. Ma Stay on Main néven üzemel a szálló, ezért ha úgy hozná az élet, hogy Los Angelesbe utaznátok, tudjatok róla, hogy a Stay on Main nevű hely tulajdonképpen a Cecil Hotel.

Ti foglalnátok itt szobát?!

Ajánlott cikkek