Egyéb kategória

7 alapkérdés, amire a szerelmeteknek illik helyesen válaszolni

A jó párkapcsolat alapja többek között, hogy odafigyeltek a másikra, isszátok a szavait, ismeritek, mint a tenyereteket. Előbb-utóbb akkor is mindent tudtok róla, ha nem mondja ki a dolgokat. De milyen jól ismer benneteket a párotok? Ha ezekre a kérdésekre képes helyesen felelni, akkor elég jól. Ha nem, akkor sincs semmi veszve.

vous - 2022.04.29.
7 alapkérdés, amire a szerelmeteknek illik helyesen válaszolni

Mindent nem kell a másik orrára kötni – még a párkapcsolatban sem. Mindannyian egy külön bolygó vagyunk, megvannak azok a titkaink, intim gondolataink, amelyeket elég magunknak tudni. Ráadásul folyamatosan fejlődünk, így MINDENT sosem tudhat meg rólunk még a partnerünk sem. Mégis van néhány olyan kérdés, amely egy jó párkapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül. Érdemes is megjegyezni a válaszokat, mert ezek olyan mélységek, amelyekről csak a legintimebb szituációkban mesélünk.

Ha kíváncsiak vagytok, mennyire ismer benneteket a párotok, tegyétek fel neki a következő kérdéseket:

  1. Mitől félek a legjobban?
  2. Mi lenne számomra az álomfoglalkozás, milyen lenne az álommunkahely?
  3. Hogyan neveztek kicsi koromban a szüleim?
  4. Ki a legjobb barátom / barátnőm?
  5. Van valami az életemben, amit eddig nagyon megbántam?
  6. Mi a kedvenc ételem / italom?
  7. Melyik családtagommal a legszorosabb a kapcsolatom?

Nem tudott minden kérdésre helyesen válaszolni? Csak semmi pánik! Ez rámutat arra, hogy több időt kellene beszélgetéssel, közös játékkal, ketten eltöltenetek a barátaitok és a telefonotok nélkül. Ez nemcsak azért jó, mert előbb-utóbb még többet megtudtok egymásról, hanem azért is, mert új szintre emelhetitek a kapcsolatotokat.

És még egy tipp: játsszátok el a tesztet fordítva is. Az sem mindegy, ti mennyit tudtok a párotokról.

„Köszönöm, hogy a fülem voltál!” – Süket-kompatibilis emberek nélkül a világ szegényebb lenne

Ne akarjatok királynők lenni a párkapcsolatban – A 21. században már más a fontos

Azok a régi, sötét berögződések, amelyek a nőt tiszta és ártatlan királynőként ábrázolják, akit a hős lovag körülrajong és kényeztet, nemcsak életidegenek, de a férfiközpontú társadalom által diktált egyenlőtlenséget és kiszolgáltatottságot is erősítik. Ráadásul ahogyan a hernyóból pillangó lesz, úgy változik idővel a királynő is házisárkánnyá – legyünk tehát inkább hús-vér nők, egyenlő társai a férfinak! Kattintsatok ide a cikk folytatásáért!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.