Lélek

Lebuktak a pasik: ezekre a szakmákra indulnak be a legjobban

Nemrég újabb opcióval bővült az egyik legnépszerűbb randi app: most már hozzá lehet adni a munkahelyünket is a profilunkhoz, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy megnézhetjük, mik a legnépszerűbb állások a nők és férfiak körében. A készítők pedig el is végezték a kötelező házi feladatot: összegyűjtötték azokat az állásokat, amiket a legvonzóbbnak tartanak a nők és a pasik.

vous - 2022.04.19.
Lebuktak a pasik: ezekre a szakmákra indulnak be a legjobban

A jobbra húzós app még évekkel ezelőtt végezte el először a kutatást azzal kapcsolatban, hogy melyek a legkívánatosabb munkák: ekkor a legvonzóbb női szakma a gyógytornász lett, a legellenállhatatlanabb férfimunka pedig a pilóta. A készítők mindenesetre a következő periódust is kielemezték munkaügyileg, ezúttal kizárólag New Yorkra és a nőkre fókuszálva. Azt vizsgálták, hogy szakmájuk szerint melyik nőket huzzák jobbra a férfiak. Lássuk is a top 5-öt!

5. Vezérigazgató

Habár ugyanez a munka a második helyen végzett, ha a New York-i férfiakat vesszük, a nők esetében nem került fel a dobogóra. Mégis örülhetünk neki, hogy ilyen népszerű, ugyanis ez azt jelenti, hogy a 21. századi nők bizony betörtek a vezető pozíciókba, és minden jel szerint jól is végzik a munkájukat.  

Objektum doboz

4. Fogász 

Úgy tűnik, New Yorkban odavannak a tökéletesen egészséges fogakért, annyira, hogy még a nők sem riadnak vissza a fogfúrástól!

Objektum doboz

3. PR/Kommunikátor   

 Hát igen, ha PR-ossal randiztok, garantált, hogy nem fogtok félrekommunikálni. Éppen ezért kezd vonzóvá válni a szakma még a nők számára is!

Objektum doboz

2. Stylist

Ahogy közeledünk a lista elejéhez, persze, hogy feltűnik a divat és a stílus fogalma. Hiszen melyik nő ne dédelgetné magában az álmot, hogy úgy értsen a divathoz és minden egyes alkalommal úgy sétáljon végig az utcákon, mint senki más?

Objektum doboz

1. Tanár

Minden karrier közül a legvonzóbb a nők körében? Igen, jól látjátok, a tanári állás. És hogy miért? Azt hiszem, abban mind egyetérthetünk, hogy a tanárok nagyszerű emberek. Először is szeretnék visszaadni azt a tudást, amit elsajátítottak, részt akarnak venni a társadalom formálásában azáltal, hogy nevelik is a diákjaikat, ráadásul ez a munka nagyszerű lehetőség számukra, hogy még azelőtt szuper anyukákká váljanak, mielőtt gyereket vállalnának.Egyszóval megvan benne a kihívás, a nemes cél és még a saját fejlődésünket is segíti.

Objektum doboz

Csajok, kell ennél több? 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.