Egyéb kategória

Nem maradt következmények nélkül az Oscar-gálán kiosztott pofon

Valószínűleg még sokáig téma lesz a 94. Oscar-díjátadón történtek.

vous - 2022.04.03.
Nem maradt következmények nélkül az Oscar-gálán kiosztott pofon

Mint mi is megírtuk, az idei Oscar-gála nemcsak a díjazottak miatt marad emlékezetes, de Will Smith dühkitöréséről is. A színész felpofozta Chris Rock-ot, amikor az felesége – autoimmun betegsége miatt levágatott – frizuráján viccelődött. A botrány nem marat el, sok támadás érte Will Smith-t a reakciója miatt, így úgy döntött, lemond a Filmakadémia tagságáról.

Azok listája, akiket megbántottam, hosszú, többek közt magában foglalja Chris-t és családját, sok kedves barátomat és szeretteimet, mindazokat, akik jelen vannak, és az otthoni globális közönséget is. Elárultam az Akadémia bizalmát. Megfosztottam a többi jelöltet és díjazottat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek. Fáj a szívem. Vissza akarom helyezni a hangsúlyt azokra, akik az eredményeikért figyelmet érdemelnek, és lehetővé szeretném tenni az Akadémia számára, hogy visszatérjen ahhoz a hihetetlen munkához, amelyet a kreativitás támogatása érdekében végez.

– írta a közleményében Will Smith.

Objektum doboz

Az Akadémia elnöke, David Rubin elfogadta a színész lemondását, ennek ellenére még mindig folyik ellene fegyelmi eljárás, amiért megsértette a Filmakadémia magatartási normáit. A következő igazgatósági ülést április 18-ra tervezik.

Ajánlott cikkek