Egyéb kategória

A Bika és a Mérleg színe a rózsaszín – melyik csillagjegy és mikor viselje rajtuk kívül?

A rózsaszín rendkívül nőies szín, amelyet Vénuszhoz, a szerelem istennőjéhez társíthatunk. A Vénusz két jegyet is ural az állatövben, a Bikát és a Mérleget. Mindkét jegy számára fontos a harmónia, a szépség és a kényelem.

vous - 2022.03.31.
A Bika és a Mérleg színe a rózsaszín – melyik csillagjegy és mikor viselje rajtuk kívül?

A rózsaszín a két jegy számára természetes, kedvelt szín. Sok Bikának nemcsak a rózsaszín minden árnyalata nagy kedvenc – túl közel van a marsikus tüzes Kos jegyéhez, aminek színe a vörös –, hanem a rózsa mint virág minden változata is, hangsúlyozván, mennyire fontos számukra a szépség, a szerelem és a érzékiség.

Mindamellett, hogy ösztönösen megérezzük, milyen színekre van szükségünk, a színeink viselése sok mindent elárul rólunk.

Maradjunk a rózsaszínnél és a Vénusznál, így a Mérlegnél, amelynek nagyon fontos a párkapcsolat. A rózsaszín hangsúlyozása jelenthet egy erős társtudatot is, vagy annak vágyát.

A színek közvetítői az asztrológiai hatásoknak, jelentéstartalmaknak

Forrás:
iStock

A bolygók, ahogyan a színek is, mind sajátos energiát képviselnek, ezért képesek tölteni minket. Jegyezzük meg, hogy a rózsaszín minden érzelem esszenciája. Minden szinten megemeli az érzelmi érintettséget, ezért ez egy jolly joker szín. Ráadásul minden színhez is megy.

Érdemes rózsaszínt viselnünk, ha horoszkópunkban a Vénusz energiáiból gyengén állunk, vagyis a Vénusz helyzete kedvezőtlen.

Szintén a rózsaszínnel ellensúlyozhatjuk, amikor nehéz érzelmi időszakon megyünk keresztül, például a Vénuszunkon éppen áthalad a Szaturnusz. Tartósan azonban nem célszerű viselni egyik esetben sem, mivel ekkor már nem egy átmeneti érzelmi állapot javítását szorgalmazza, hanem kompenzálásba, a szeretet, a szerelem idealizálásába fordulhat át, ami már a Vénusz felsőbb oktávjának, a Neptunusznak a hatóköre.

Ekkor már nincs meg a kellő realitásérzék, mindent rózsaszín szemüvegen keresztül látunk, és amikor kipukkad a lufi, hiteltelenné is válhat az egész.

Viseljük, hogy boldogok legyünk…

Ha a rózsaszínt túlzásba visszük, vagy előkerülnek a neonszínek, nemcsak idealizálásba és hatalmas igazságérzettel dr. Szöszibe fordulhatunk át, hanem Vénusz istennő árnyoldalait is megjeleníthetjük általa: féltékenységről, féktelen érzéki vágyakról, vadító kilengésekről is árulkodhat.

Bátran viseljünk rózsaszínt, vagy vegyük körbe magunkat a különböző árnyalataival, ha szükségünk van a közérzetünk javítására, az önbecsülésünk erősítésére, vagy csupán ha boldogok vagyunk. A vágyott szerelem bevonzásához is jó, mert megemeli az érzelmi szintet. Ha túltoljuk, a romantikából plátói vagy elérhetetlen lehet, aminek általában csalódás a vége.

A vénuszi jegyek, mint a Bika és a Mérleg meglepően jól kijönnek egymással, annak ellenére, hogy a Bika földies jegy, a Mérleg pedig levegő. Mivel a Vénusz közös bennük, könnyen megtalálják a kapcsolódást egymáshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.