Egyéb kategória

A legbizarrabb kérdések a cicikről – egy orvos most mindenre válaszolt

Formától és mérettől függetlenül egy valami közös a nőkben: sosem fogyunk ki a kérdésekből, ha a cicikről van szó. Szerencsére egy orvos vette a fáradtságot, és még a legbizarrabb kérdéseket is megválaszolta a témában!

vous - 2022.04.01.
A legbizarrabb kérdések a cicikről – egy orvos most mindenre válaszolt

Mitől függ, hogy kinek mekkora a mérete? Melyik formát kedvelik leginkább a férfiak? Melyik melltartó viselete a legegészségesebb? Egészséges egyáltalán melltartót hordani? Milyen betegségek vannak és milyen baljós tünetekre figyeljünk oda?

Ezeket a kérdéseket ti is minimum egyszer feltettétek magatoknak, vagy esetleg a barátnőiteknek, de kétlem, hogy érkezett rá válasz. Mostanáig! Ugyanis dr. Elliot Heller, egy New York-i kórház plasztikai sebésze vette a fáradtságot, hogy a legfurább kérdéseket is megválaszolja a Hello Giggles számára, ezekből pedig mi is sokat tanulhatunk!

Mennyire genetika kérdése a méretünk?

„Nagyon is sok: ha a nagyszüleiteknek vagy az anyukátoknak nagy van, akkor nektek is jó eséllyel lesznek hasonló méreteitek. Persze ugyanez visszafelé is igaz, így a genetika lehet az ok a kis adottságú nők esetében is. Előfordulhat azonban, hogy ezeket a géneket apai ágról öröklitek, ilyenkor a méretetek eltérhet a család többi nőtagjáétól.”

Mennyit nő a cicink valójában, amikor elérjük a kamaszkort és menstruálni kezdünk? 

„Ez nem egy kőbevésett szabály: vannak, akiknek nem nő meg láthatóan kamaszkorban, és akad olyan is, akire úgy hat a testben beindult hormonbomba, hogy növekedés szempontjából ez a legmeghatározóbb kor. Ami mindenképp jellemző, hogy menstruáció alatt érzékenyebbek és a bimbók duzzadtabbak a szokásosnál. Ez mind a hormonális változások következménye: a nők ezen testrésze rendkívül gyorsan reagál az ilyesmire.”

Miért nő meg néhány nőnek fogamzágátló szedése alatt, másnak pedig miért nem? 

„Ez azon is múlik, hogyan reagál a szervezet a hormonális változásokra, ez pedig egyáltalán nem egyforma mindenkinél. A másik fontos tényező a szövetek összetételének aránya: a cicik mirigyekből és zsírból épülnek fel, szóval ha a szövet mirigyben dús, akkor a hormonok felülműködésére reagálhat úgy, hogy megnyúlik kissé, míg akinél a zsír van fölényben, az nem valószínű, hogy meg fog nőni.”

Forrás:
iSotck

Miért van az, hogy az egyik nagyobb, mint a másik? 

„Először is szeretném legszögezni, hogy ez rettentően gyakori: a nők 90%-ának az egyik cicije nagyobb, mint a másik. Tapasztalataim szerint ez valójában azzal függ össze, ki milyen kezes: a balkezeseknek általában a bal, míg a jobbkezeseknek a jobb a nagyobb. Azt is fontos tudni, hogy senkinek sem egészen szimmetrikusak az adottságai, ez a fogalom a valóságban egyszerűen nem létezik.”

Ha gyakran huncutkodunk, nőhet tőle a cicink? 

„Erre semmilyen orvosi bizonyíték nincsen. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a nők számára esetleg nagyobbnak tűnhet együttlét közben.” 

Mennyivel nő meg a mellünk, ha gyerekünk lesz? 

Terhesség alatt minden nőnek nő a melle, a szervezet ugyanis már ilyenkor a szoptatásra készül. Azok a hormonok, amit ez alatt az idő alatt termel a női szervezet, közvetlenül hatnak a mellszövetekre, valamint a terhességi hormonokra is. Szóval a kérdés már csak az, hány számmal nő meg a melltartóméretetek.”

Jó vagy rossz melltartóban aludni?

„A cicik veszítenek a rugalmasságukból, ahogy telnek az évek, éppen ezért melltartóban aludni jó, ugyanis tartást biztosít a szöveteknek. Ha pedig épp műtéten estetek át, egyenesen kötelező melltartót viselni alváskor!” 

Azért ehhez hozzá kell tenni, hogy ebben a kérdésben még az orvosok véleménye is erősen megoszlik: a szakemberek egy csoportja szerint kifejezetten káros a melltartóban alvás!

Nos, csajok, minden kellemetlen kérdésetekre választ kaptatok?

Ajánlott cikkek