Egyéb kategória

A csillogás mögött: a 4 legbrutálisabb gyilkosság Hollywoodban

Hollywood csak a csillogásról szól? Nyilvánvalóan NEM. Olyannyira, hogy az álomgyár történelmét kegyetlen és brutális gyilkosságok árnyékolják be. Összeszedtük most nektek a négy legemlékezetesebbet.

vous - 2022.03.26.
A csillogás mögött: a 4 legbrutálisabb gyilkosság Hollywoodban

Pár éve, 2016-ban attól volt hangos a sajtó, hogy Christina Grimmie-t meggyilkolták. A 22 éves lányt a koncertjén lőtte le egy férfi, aki nem sokkal a történtek után magával is végzett. Szörnyű eset, de sajnos a múltban is előfordult hasonló. Gondoljunk csak John Lennonra és a rapistenre Tupacra, akik szintén tragikusan vesztették el az életüket. De nemcsak rajongók fordulhatnak a tehetségek ellen, hanem saját férjük, feleségük vagy akár egy egész szekta is. Nézzük csak, melyek voltak Hollywood legsokkolóbb gyilkosságai!

O. J. Simpsont ártatlannak találták

Elég sokan ismerhetik O. J. Simpson történetét, aki Nicole Brown Simpsontól való válása után, 1992-ben úgy döntött, megpróbálja újrakezdeni vele. Nem tűnt jó ötletnek, hiszen utána is éveken keresztül veszekedtek. Az egyik veszekedés viszont odáig fajult, hogy az egykori NFL-játékos vélhetően meggyilkolta feleségét és annak egy barátját. Legalábbis minden jel erre mutatott, végül mégsem tudták rábizonyítani az esetet. Nem úgy, mint más sportolókra, akik szintén szörnyű dolgokat követtek el. 

A gyilkos rengeteg helyen szúrta meg Nicole Brown Simpsont, amit az egyik legbrutálisabb gyilkosságnak neveznek Hollywood történetében, hiszen amellett, hogy borzasztó eset, rengeteg titok is övezi. Nem véletlen, hogy minisorozatot is készítettek belőle.

Objektum doboz

A Manson-gyilkosságok leghíresebb áldozata

A másik legbrutálisabb gyilkosság Sharon Tate története, aki népszerű színésznő volt. Férjet is a filmszakmából választott magának, a híres Roman Polanski lengyel rendezőt, akinek rengeteg fantasztikus film köthető a nevéhez. 1969. augusztus 8-án Sharon barátaival töltötte az estét, míg férje távolt volt. De aznap este Charles Manson hippivezér szektája betört hozzájuk, és különös kegyetlenséggel gyilkolták meg őket egytől egyig. A színésznőt 16-szor szúrták mellbe, és egy X-et vágtak a hasára… Sharon ekkor volt 9 hónapos terhes férjétől.

Objektum doboz

A Versace-ház tragédiája

Donatella Versace testvére, Gianni is egy férfi áldozata lett. Az olasz divattervező a reggeli sétájára indult 1997-ben, amikor egy férfi odalépett hozzá, és kétszer is fejbe lőtte. 8 napra rá az elkövető öngyilkos lett, majd később kiderült róla, hogy sorozatgyilkos volt. Sosem jöttek rá, miért pont Gianni Versace életét vette el.

Baleset vagy gyilkos végzett Natalie Wooddal?

A West Side Story mindenkinek ismerősen hangzik, igaz? A Mariát játszó Natalie Wood sorsa is tragikusan végződött. A fiatal színésznő a férjével, Robert Wagnerrel és még két ismerősével együtt kiruccant hétvégén hajókázni, de sosem térhetett haza. Egyik reggel a vízben találtak rá, holtan. Megállapították, hogy karjain zúzódások, arcán pedig vágások voltak.  

Férje azt mondta a rendőröknek, hogy nem együtt mentek aludni, sőt, még gyógyszereket is bevett a színésznő. Később az is kiderült, hogy veszekedtek a tragédia előtt, ám Wagnerre sosem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot. Így a színésznő halála a mai napig rejtély.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.