Egyéb kategória

6 árulkodó tünet, hogy beleszerettetek a pasiba

Szerelem. Az élet mozgatórugója, nem igaz? Előbb-utóbb mindenki átesik rajta, vagyis beleesik valakibe, mint vak ló a gödörbe. Az elején még titkolnátok, ki tudja, mi lesz belőle... De a testetek mindig lebuktat, aki rátok néz, látja: méterekkel a föld felett jártok. Összegyűjtöttem az árulkodó jeleket, amik miatt folyamatosan nektek szegezik a kérdést:

vous - 2022.03.24.
6 árulkodó tünet, hogy beleszerettetek a pasiba

Csak nem pasi van a dologban?

1. árulkodó tünet: indokolatlan vigyorgás

Le sem lehet vakarni a mindenkit megszépítő mosolyt az arcotokról, bármikor eszetekbe jut (azaz folyamatosan), csak vigyorogtok, mint aki hatost dobott. Ha rákérdeznek, minek örültök ennyire, csodálkozva kérdezitek: „Már jókedve se lehet az embernek? Érthetetlen…”

2. árulkodó tünet: arcpír

Amikor szerelmesek vagytok, dopamin, azaz a jól ismert boldogsághormon szabadul fel az agyatokban, ennek egyik tünete, ha elpirultok. Izgalom hatására kitágulnak az erek, nagy mennyiségű vér áramlik bennük, ez látszik meg az arcotokon. Ugye ismerős, amikor vörös fejjel zavartan vigyorogtok, ha szóba jön életetek szerelme?

3. árulkodó tünet: megváltozott hangszín

Szintén csalhatatlan jel a beszédetek és a beszédhangotok megváltozása, amit lehet, hogy még kevésbé szeretnétek kívülről hallani. Természetesen ez is egy hormonnak köszönhető, mégpedig a noradrenalinnak. Van, hogy alig jön ki hang a torkunkon, elszorul a gégénk, de van, aki a szokásosnál is jobban hadar, harsányabb lesz. A hangunk általában élesebb, hangszínünk magasabb a megszokottnál. De ne aggódjatok, a pasik állítólag a magas hangú nőkhöz vonzódnak!

Forrás:
Unsplash

4. árulkodó tünet: pupillák

Újabb hormont mutatok be nektek, ő pedig az acetilkolin. Igen, neki köszönhetjük csodaszép tág pupilláinkat, amikor szívünk választottját meglátjuk. Ahogy az elpirulás, a tág pupilla is az izgalom jele. Már az ókori Rómában is tudták ezt, a nők növényi cseppekkel tágították a pupillájukat, így üzenve a partnernek: csak rád figyelek, szabad a pálya! 

5. árulkodó tünet: állandó beszédtéma

Mivel folyton ő jár a fejetekben, bármilyen téma jön fel a barátokkal való eszmecserék során, azonnal van egy történet vele kapcsolatban.

6. árulkodó tünet: hiperaktivitás

Le se lehet lőni titeket, folyamatosan pörögtök, ott vagytok mindenhol. Bármibe fogtok, percek alatt kész lesz. A suliban rátok se ismernek a tanárok, az órai aktivitásotok rekordokat dönt.

A munkahelyen előre megajánlották a hónap dolgozója címet, úgyse tudnak titeket überelni a kollégák.

Ahányan vagyunk, annyiféle reakciót válthat ki belőlünk, ha eltalál Ámor nyila. Titeket mi szokott elárulni?

Ajánlott cikkek