Egyéb kategória

4 dolog, amire nem lehet eléggé felkészülni szülés után

A terhesség és az anyaság ideje előbb-utóbb bekövetkezik a legtöbb nő életében. De hiába minden felkészülés, bizonyos dolgok váratlanul érnek majd benneteket, hiszen ha még tudtok is róla, nem tudjátok elképzelni, milyen lesz a testeteknek megélni a valódi változást.

vous - 2022.03.21.
4 dolog, amire nem lehet eléggé felkészülni szülés után

A kilenc hónap alatt, míg a pici a hasatokban lakik, a szervezetetek raktárai kiürülnek, hiszen folyamatosan tápláljátok a kicsit, feltöltitek tápanyagokkal, hogy életerőssé váljon. A Women's Health magazin egyik anyukája azonban nyíltan megírta, mi minden következett be szülés után, amire nem számított.

A súlyotok egy önálló valami

Azaz csinálhattok bármit, a súlyotok nem fog meghatódni a fogyásba fektetett energiátoktól. Azt, hogy a kilók rajtatok maradnak-e, vagy sem, nem ti döntitek el. Anna az egész terhesség alatt aktív életet élt, és egészségesen étkezett. Szülés után hat héttel, ahogy engedélyt kapott, visszarohant edzeni a terembe, hol tükör előtt, hol tükör nélkül, ám hiába minden lékúra, kalóriaszámolgatás, dietetikus tanácsadása, a kilók nagyon nehezen kúsztak le róla. Voltak barátai, akik szülés után egyből visszavehették a szülés előtti farmernadrágjaikat, és voltak olyanok, akik – mint ő – küszködtek a kilókkal. Türelem kell, sok-sok türelem.

A medencében és a hüvelyben vannak izmok

Anna szülés után az első edzésén döbbenten vette észre guggolás közben, hogy úgy érzi, mintha bepisilne. Nagyon koncentrált, hogy ez ne történjen meg, majd 25 felülés után azon kapta magát, hogy nedves a nadrágja. Felkötötte magára a pulóverét, felkapta a gyerekét, és sírva hazaszáguldott (helló, hormonok), hogy rávesse magát a netre, mi is történik vele. Mint kiderült, szülés után a hüvely és a kismedence izmai megnyúlnak, ellazulnak, így könnyen előfordulhat, hogy vizeletvisszatartási problémákkal kell küszködnötök szülés után. Szerencsére kitartó Kegel-gyakorlatokkal orvosolható a probléma.

Forrás:
pexels

Helló, tinikor!

A felboruló hormonháztartás miatt a bőrötök és a hajatok újra tinédzser korszakába lép. Újra előjönnek a hívatlan vendégek az arcotokon és a hátatokon, azaz a pattanások. A boltban olyan dolgokat rakosgattok majd a futószalagra, mint az arctonik, tisztítókrémek és hajtömegnövelő habok. Igen, a hajatok megritkul, kihullik, de pár hónap múlva új hajszálakat hoz, és újra növésnek indul. Csak hát, ugye, tinédzsernek lenni elég egyszer, nem? A pattanások már akkor az őrületbe kergettek benneteket

Akkor beszéljünk az intimitásról!

Nos, igen, az együttlét nem feltétlenül kellemes dolog szülés után első alkalommal. Anna, mikor zöld utat kapot az orvosától, az első alkalmat rosszul élte meg: fájdalmas volt. Utálta, hogy ő a feleség, aki nem áll készen, de tudta, hogy türelmesnek kell lennie a testével szemben, mert idő, míg száz százalékig regenerálódik. Addig pedig sok-sok síkosító, türelem és jó kommunikáció szükséges a férjetekkel.

ellenére egy cseppet sem bánja, hogy a teste megváltozott szülés után, hiszen van egy csodálatos babája, családja, és férje, aki minden önbizalmi döccenőn átsegíti. Apropó, olvastátok már annak az apukának a levelét, aki arról ír, hogy miért imádja felesége szülés utáni testét? Muszáj elolvasnotok, annyira megható, őszinte és igaz!

Ajánlott cikkek