Egyéb kategória

Nők! Támogassuk egymást

Nőként napi szinten tapasztalhatjuk, hogy milyen érzés az, amikor nőtársaink ahelyett, hogy elfogadnának minket, inkább belénk rúgnak – írja Anikó, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Bányánszki Anikó cikkét olvashatjátok.

vous - 2022.03.19.
Nők! Támogassuk egymást

Itt most nem a bolti eladóra, vagy a hitelügyintézőre gondolok, akinek épp rossz napja van. Emberek vagyunk, nem tudunk mindig 110 százalékon teljesíteni. Ilyenkor kellene nekünk picit türelmesebbnek, megértőbbnek lennünk. Viszont, amire én gondoltam, az ettől még kellemetlenebb tud lenni, ugyanis nagyon tud fájni, ha mondjuk pont egy rokon, egy barátnak gondolt személy vagy egy számunkra kedves kolléganő kezd el csipkelődni, látszólag minden ok nélkül. Ha én nem adok okot arra, hogy a másik oda nem illő hangnemben beszéljen velem, akkor azt egész nyugodtan szóvá fogom tenni.

Én azt vallom, hogy mindenki jó valamiben és mindenkiben van valami, ami különösen irigylésre méltó. Viszont, ha mindig azzal lennénk elfoglalva, hogy a másiknak miért dúsabb a haja, netán gyerek híján miért van több ideje, akkor hova tűnnénk mi magunk?

Miért nem azon dolgozunk, hogy saját magunk legjobb verziója lehessünk?

Annyi felesleges energiát képes az ember elpazarolni arra, hogy a másik életében vájkáljon, ahelyett, hogy ezalatt az idő alatt saját magán is dolgozhatna. Mindenkinek megvan a maga keresztje, az hogy Te ezt nem látod, még nem jogosít fel arra, hogy szavakkal belerúgj a másikba, hisz neked attól nem lesz jobb, neki viszont elképzelhető, hogy fájni fog.

Tényleg az okoz örömet, ha bántunk másokat? Komolyan itt tartunk?

Amikor látom, hogy más országokban a nők milyen szinteken képesek együtt és egymásért dolgozni, összefogni, akkor az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert tudom, hogy nem kerülne akkora erőfeszítésbe nekünk sem, hogy átvegyük ezt a fajta mentalitást, mert ilyenkor azt érzem, hogyha nekik megy, talán egyszer mi is megtanuljuk, hogy ez így lenne helyes. 

nők

Csak egy kis kedvességedbe kerülne az, hogy ő megnyílhasson neked, aminek köszönhetően sokkal jobb napod lehetne.
Forrás:
Canva

Ha valami olyat irigyelsz a másiktól, amiről tudod, hogy te képtelen vagy rá, akkor egyszerűen csak fogadd el a tényt, és lapozz. Sokszor az, akit az önbizalomhiányodból fakadóan kóstolgatsz, még ő is irigyel benned/rajtad valamit, de a támadásod után eszébe sem jut elmondani neked. Pedig csak egy kis kedvességedbe kerülne az, hogy ő megnyílhasson neked, aminek köszönhetően sokkal jobb napod lehetne. Persze tudom, hogy könnyebb ítélkezni és véleményt alkotni valakiről, akinek az életéből csak egy vékony szeletet látsz, de hidd el, ez nagyjából ugyanannyi energia, mintha magadon kezdenél el dolgozni.

Fogadd el az életed, de dolgozz amin tudsz, meglátod sokkal jobb érzés lesz!

Minél több jót adsz, annál többet fogsz visszakapni. Igaz, hogy elkezdeni a legnehezebb, de idővel a részeddé válik majd. Sokkal jobb hely lehetne a világunk, főleg most, ebben az amúgy is feszült, kétségekkel és félelmekkel teli helyzetben, ha támogatnánk, nem pedig a földbe döngölnénk egymást. Szerintem keressen mindenki magának egyéb kellemes elfoglaltságot, hiszen abból még szerencsére van választék. Ja, és nyugodtan dicsérd meg az unokatestvéred/barátnőd/kolléganőd új frizuráját, táskáját, vagy csak mond el neki, hogy mennyire kedves a nevetése számodra, hidd el, jól fog esni mindkettőtöknek, nem csak neki!

Vendégszerző

Vendégszerzőket keresünk: Írj tartalmat a Vous.hu-ra!

Szívesen kipróbálnád magad a Vous szerzőjeként? Eljött a te időd! Ha van egy jó témád, dolgozd fel, küldd el nekünk, és megjelenik a Vous.hu-n!  A részleteket ITT olvashatod el!

Ajánlott cikkek