Egyéb kategória

Minden barátom tudta, hogy megcsal, de senki sem mondta el

Mindig is azt gondoltam, hogy nekem vannak a legjobb barátaim az egész világon. Egy fájdalmas szakítás döbbentett rá a valóságra: senki sem volt őszinte velem.

vous - 2023.09.07.
Minden barátom tudta, hogy megcsal, de senki sem mondta el

Két évig jártam egy pasival, amikor egyre inkább gyanakvó lettem, hogy valami nincs rendben. Minden jel arra utalt, van valakije. Sosem gondoltam volna, hogy olyan nővé válok, de végül megtettem: belenéztem az üzeneteibe.

Forrás: Canva.com

Amit ott találtam, azt nem hittem el. Több lánnyal is beszélgetett, alig bírtam követni az üzenetváltásokat. Végül egy dátumra kerestem, amikor egy fontos vacsorát mondott le a családdal, mondván osztálytalálkozóra megy. Másnap egy csajjal beszélgetett, aki azt ecsetele, hogy éjjel hogyan gabalyodtak össze. Könnyek szöktek a szemembe, igaz volt a megérzésem, megcsalt engem. Két éven át szerettem és imádtam őt, mégis másnál kereste boldogságot. A többi chatablakot már meg sem tudtam nézni, ordítottam a fájdalomtól…

A szembesítés

Amikor meghoztam a döntést, hogy ezt nem tudom megbocsátani neki, szakítottam vele. Teljesen összetörve kerestem a vigaszt a barátaim társaságában, akik tárt karokkal vártak. De amikor megkérdezték, hogy miért szakítottam vele, és elmondtam, hogy megcsalt, senki sem lepődött meg. Mindenkinek volt hozzáfűznivalója:

“Mondjuk nem csodálkozom, egyszer láttam egy buliban, ahogy nagyon vadul táncolt az egyik csajjal, aztán amikor meglátott engem, rögtön elvonultak.”

Alig tudtam felfogni a történetet, amiről még többet szerettem volna megtudni, amikor egy másik barátnőm szólalt meg:

“Gerinctelen úgy, ahogy van. Mindig amikor este munkába ment, az én barátnőmmel találkozgatott. Elvileg nem volt semmi, csak beszélgettek, de konkrétan minden másnap találkoztak este.”

“Ja tudom a Katival! Mondjuk azt nem is értettem, mert ő sokkal rondább nálad. Amikor a Vanesszával hozták szóba, akkor legalább azt mondtam ő elég könnyűvérű, hogy elcsábítsa.”

Én csak ültem a kanapén és néztem. Nem tudtam, hogy mit is mondják minderre, csak egyetlen kérdés tudta elhagyni a számat: Miért nem mondtátok el nekem soha ezeket?

A válasz persze az volt, hogy nem tudták hogyan. Olyan boldog voltam, nem akarták elrontani. És ezzel én most elégedjek meg? Elképesztő gyorsasággal járt át a düh, és a szánalmasságom súlya. Visszagondoltam arra, amikor teli vigyorral meséltem nekik életem nagy szerelméről, miközben ők jól tudták, a kapcsolatom halálra van ítélve. Úgy éreztem, elárultak engem. Nemcsak a szerelmem, de a barátaim is. Hiszen, hogy bízhatnék újra bennük, ha ekkora titkokat rejtegettek előlem? Tudom, hogy nem könnyű feladat, de elmondani az igazságot a legjobb döntés, ha a barátaink szívéről van szó. Ti nem így gondoljátok?

Bori történetét Juhász Adél jegyezte le.

Ajánlott cikkek