Egyéb kategória

Amerika leggyűlöltebb édesanyja: Casey Anthony

2008-ban az egész világot megrázta a kétéves Caylee Anthony eltűnése, majd abban az évben később a holttestének megtalálása. Ami azonban még inkább megdöbbentette a közvéleményt az anyjának, az akkor huszonkét éves Casey Anthony-nak a viselkedése.

vous - 2022.03.16.
Amerika leggyűlöltebb édesanyja: Casey Anthony

Vitathatatlanul az egyik legmegosztóbb amerikai bűneset a fiatal Caylee Marie Anthony tragédiája. A gyermek 2005. augusztus 9-én született a floridai Orlandoban. Édesanyja sokáig tagadta a terhességet családja előtt, ahogy azt sem árulta el, hogy ki a kislány édesapja. Találgatások szerint lehetett Casey akkori vőlegénye, de egy másik férfi is, aki állítólagosan autóbalesetben vesztette életét. Négyen éltek, Casey Anthony szüleivel, George és Cindy Anthonyval.

2008. július 15-én az aggódó nagymama hívta fel a 911-et, és jelentette a kislány eltűnését, akit akkor már 31 napja nem látott. Az pedig nem segített a megnyugtatásában, hogy a benne lévő szemét kidobása után is szörnyű bűz áradt a huszonkét éves lány autójából.

“Olyan, mintha egy hulla lett volna ebben a kocsiban” – mondta a hatóságoknak Cindy.

A nagymamának sikerült Caseyt is megtalálni, aki különböző magyarázatok után bevallotta, hetek óta ő sem látta a kétéves gyermeket. A rendőröknek azt hazudta, hogy egy idegen dajkára bízta a kis Cayleet, aki elrabolta őt, de túlságosan félt, hogy ezt bárkinek is jelentse. Ennek ellenére hetekig különböző bulikba járt, amelyekől képek is nyilvánosságra kerültek. A jelek szerint a lehető legszabadabb életét élte az adott időszakban, mintha egy nagy tehertől szabadult volna meg. 2008 októberében viszont elsőfokú gyilkosság vádjával letartóztatták, de ártatlannak vallotta magát.

Mikor meghal a remény

A nagyszülők az idő elteltével sem mondtak le arról, hogy a kislány épségben előkerülhet, azonban a hatóságok egyre kevesebb reményt láttak a megtalálására. Casey autóját többször átvizsgálták, aminek csomagtartójában Caylee DNS-ét és kloroform nyomait is megtalálták.

Caylee Anthony

Caylee Anthony
Forrás:
Pinterest

Decemberben azonban szörnyű hírek érkeztek: a gyermek holttestét takaróba tekerve, egy zsákban találták meg egy mocsaras, erdős területen, nem messze az Anthony család házától. Azonban az időjárásnak és a vadállatoknak kitett test annyira lebomlott, hogy a halál pontos okát nem tudták meghatározni, de arra a következtetésre jutottak, hogy az anya kloroformot és szigetelőszalagot használva megfojtotta lányát.

Tárgyalás és az ítélet

A tárgyalás 2011 májusában kezdődött, és hat héten keresztül tartott. A vád és a közvélemény is halálbüntetést várt. Könnyítette a nyomozók munkáját, hogy a vádlott számítógépét átvizsgálva kiderült: az anya korábban a „Hogyan készítsünk kloroformot?” kifejezésre keresett a Google-ben.

A védelem állítása szerint azonban a lány véletlenül fulladt bele a család medencéjébe, és George Anthony, Caylee nagyapja volt, aki megszabadult a testtől.

Casey Anthony a tárgyaláson.

Casey Anthony a tárgyaláson.
Forrás:
Pinterest

Az anya képviselői csapatát Jose Baez vezette, aki többek között Aaron Hernandezt és Harvey Weinsteint is képviselte. Casey hazugságait és viselkedését rossz neveltetésnek és más, apja által elkövetett bántalmazásnak tulajdonítottak, amit azonban nem tudtak bizonyítékkal alátámasztani, ellenben minden vád által benyújtott bizonyítékot megkérdőjeleztek és “kitalációnak” minősítettek.

2011. július 17-én megszületett az ítélet, ami az egész Egyesült Államokat megdöbbentette: Casey Anthonyt az esküdtszék végül nem találta bűnösnek. 

"A szavazás után képtelenek voltunk a média elé állni, sírtunk és görcsben volt a gyomrunk. Mi nem azt mondtuk, hogy a vádlott ártatlan, de a bizonyítékok nem voltak elegendőek ahhoz, hogy eldöntsük, milyen ítéletet érdemel" – nyilatkozta a sokkoló döntés után néhány órával az egyik esküdt, Jennifer Ford.

Bár mindenki számára egyértelműnek tűnt az ügy, a védelem munkájának köszönhetően mégsem lehetett bizonyítani a gyilkosság vádját. Végül az anyát négy évre ítélték el hamis információk közlése miatt, aminek egy részét ekkor már letöltötte.

Hat évvel később, 2017-ben nyilatkozott először a sajtónak, ahol elárulta, jól érzi magát, és nyugodtan alszik éjszakánként is, nem érdekli mit gondolnak róla mások.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!