Egyéb kategória

Amikor az albérletnél a pokol is jobb: Idegesítő lakótársak borzalmas szokásokkal

Időről időre hallani arról, hogy az ember társas lény, közösségben érzi igazán jól magát. Ez bizonyosságot nyert az utóbbi időben, amikor minden bezárásra kényszerült. Viszont, sokszor hihetetlennek tűnik annak tükrében, hogy egyes emberek mennyire képtelenek az együttélésre.

vous - 2022.02.24.
Amikor az albérletnél a pokol is jobb: Idegesítő lakótársak borzalmas szokásokkal

A megosztott albérlet már nemcsak az egyetemisták „kiváltsága”, hanem a dolgozó emberek is sokszor rákényszerülnek hosszabb-rövidebb időre. Ebben természetesen semmi szégyen nincs, hiszen rengeteg érv szól amellett, hogy valakivel elosszuk a bérleti díjat. Csak sajnos vannak emberek, akik nem pillanatnyi állapotként tekintenek életüknek ezen időszakára, hanem háborúként, amiben nem ismernek kegyelmet.

A Bosszúálló, aki kimaradt a filmekből

Ez az a lakótárs, aki mindenért kicsinyes bosszút áll. Mellettük egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy éjszaka csapódva csukódnak az ajtók, hangosabban szól a zene, amikor pihenni szeretne. Természetesen azt soha nem tudja meg, hogy miért érdemelte ezt ki, egyszerűen csak együtt kell éljen ezzel a helyzettel pár hétig, amíg a lakás néma bosszúállója megenyhül, és megkegyelmez a lakótársának.

Igazán titokzatos népségek, akiktől, ha megkérdezed, hogy mégis mi is a bajuk, mindig azt felelik, hogy semmi. Persze mindezt olyan savanyú képpel, hogy tudd, igenis van bajuk, csak nem mondják el neked, mert te vagy az. Te magad vagy a probléma.

A passzív-agresszív rendrakó

Az előző lakótársaddal volt egy bevált rendszered, hogy hogyan működnek a dolgok a lakáson belül? Na, azok biztosan rosszak és idejét múltak, és ami a legjobb, hogy erről soha nem fogsz tudni. Az előzőekben leírt esethez hasonlóan most is ki kéne találd magadtól, hogy rossz helyen tartod a tusfürdődet, arról nem is beszélve, hogy nem oda kéne leraknod a poharadat, ahova eddig szoktad.

A veszekedő pár

Talán ez a legkellemetlenebb az összes közül, mert mellettük folyamatosan azt hallod, hogy egymást szidják, amikor lazítani szeretnél. Ez csak azért gáz, mert lehet pont azért költöztél el otthonról, hogy ne hallgasd, ahogy a szüleid pontosan ugyanezt csinálják, erre jönnek ezek ketten, és újra megteremtik a szülői ház hangulatát.

lakotars

lakotars
Forrás:
Néha a legegyszerűbb az, ha az ember megpróbálja kizárni, ami körülötte zajlik.

Szerencsére tettlegességig soha nem fordulnak a dolgok, még csak az kéne, de az biztos, hogy a hangok alapján nagyon közel állnak hozzá. Aztán lehet csak színészek, és azért ilyen intenzívek.

A mocskos disznó

A múltjuk sokféle, de egy közös bennük: nem szeretnek takarítani. Még akkor is szemet szúrnak, ha nem vagy rendmániás. A WC-kefét vagy nem tudják használni, vagy igen, de akkor mindent rajta hagynak. A konyhában olyanok, sőt, rosszabbak, mint egy forgószél, mert az legalább csak szanaszét dobálja a dolgokat, de ezek az emberek még jól össze is zsíroznak mindent. Szerencsére, ha nem azért ilyenek, mert teljesen el voltak kényeztetve, akkor meg lehet beszélni velük a dolgokat.

Ajánlott cikkek