Egyéb kategória

Irány Karintia, ha valódi téli élményekre vágyik!

Sokan alig várják a telet, hogy újra sílécekre pattanva szeljék a lejtőket és a várva-várt adrenalin átjárja testüket. A síelés a legnépszerűbb téli sport, amelyhez Ausztria és azon belül Karintia rendkívül népszerű terep, de nem csak ezért szeretjük!

vous - 2022.01.01.
Irány Karintia, ha valódi téli élményekre vágyik!

Aktív téli élmények Karintiában 

Ha télen Karintiát választja úti célnak, garantáltan nem fog csalódni! Az alpesi táj fehér takaróba burkolózik, hófödte magas hegycsúcsok és hóbiztos sípályák várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A téli kalandok itt mindenkit megtalálnak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt biztosít élményt a régió, amelynek központja Bad Kleinkirchheim. 

Az összesen 103 km hosszú sípályarendszer mellett 15 km-es szánkópálya áll rendelkezésre, valamint snowboardosok és sífutók is megtalálják ezen a helyen számításaikat. A korcsolyázás szerelmesei szintén hódolhatnak kedvenc sportáguknak, vagy téli túrázásra remek túraútvonalakat kínál a környék. 

Amennyiben felhőtlen téli feltöltődésre vágyik, az aktív sportok mellett élvezné a wellnesst és még a helyi kulináris élvezeteket is megtapasztalná, a Hotel OTP Birkenhof **** családbarát szállodája kitűnő választás lehet. Egy tél a Birkenhofban minden bizonnyal örök emlék marad, és visszahúz majd a szíve!

Sípályáról tovább a termálfürdőbe

Bad Kleinkirchheim rendkívüli adottságokkal megáldott hely a téli élmények habzsolásához. Az aktív sportok mellett két kiváló termálfürdő várja a lesiklásban megfáradt vendégeket, amelyek közül a Römerbad gőzölgő medencéi már messziről hívogatnak. 

A legutóbbi átépítésnek köszönhetően ez egy hatalmas wellness oázisként csábítja a látogatókat. A római stílusjegyeket magán viselő termálfürdő egy óriási szaunarészleggel, masszázsvilággal és szépségszalonnal kiegészítve az Alpok egyik legszebb wellnesslétesítménye. A termálvizes medencék egy része kinyúlik a szabadba, ahonnan mesés látványt nyújtanak télen a síelők, nyáron a mezőn legelésző tehenek. 

A másik termálfürdő a kisgyermekes családok nagy kedvence, a Therme St. Kathrein, amely csúszdával és gyerekbarát szolgáltatásokkal várja a látogatókat. Ezt a fürdőt igazi paradicsomként említik, amelyet legendák öveznek. A termálvíz gyógyhatásait tekintve jótékony a fertőző betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert és enyhíti a reumatikus fájdalmakat is. 

Gyerekbarát síparadicsom 

Karintia jól ismert régió a gyermekes családok körében, nagy hagyományokkal, tapasztalattal rendelkezik, hogy a legkisebbeknek is megfelelő programokat nyújtsanak és a szülők is valóban feltöltődhessenek. 

A gazdag programkínálat mellett a síelés öröméről sem kell lemondania senkinek. A gyerekek számára magasan képzett síoktatókkal síiskola áll rendelkezésre, ahol széles pályán, játékos formában sajátíthatják el e téli sportot, ráadásul közben a szülők nyugodtan síelhetnek vagy a napozóteraszok kényelmes nyugágyaiban pihenhetnek.

Ajánlott cikkek