Lélek

Kell aggódnunk, ha a pasink más lányokat lájkol az Instán?

Biztosan nem egy lány van, akinek a barátja titokban, vagy esetleg nyíltan felvállalva lájkolgat más lányokat az Instán vagy Facebookon. Mi az, ami még belefér? Egyáltalán jól van ez így? Hol húzza meg az ember a határt? Erről érdemes elgondolkodnunk…

vous - 2023.10.10.
Kell aggódnunk, ha a pasink más lányokat lájkol az Instán?

Nem egyszer láttam már, hogy egy fiúnak igen csinos barátnője van, akivel ráadásul dúl a szerelem, nagyon jól megvannak, és mégis sorra lájkolja a neki tetsző lányokat a közösségi oldalakon. Elgondolkodtató, vajon miért teszik ezt?

Ilyenkor eszünkbe jut a mondás: hűséget fogadtam nem vakságot! És egy részről ez teljesen rendben van. Mindenkinek van ideálja, a lányok sem kapcsolják ki a tévét, ha Chris Hemsworth forgatja a nagy kalapácsát az izmos karjaival, és a vállig érő hajával és azzal a gyönyörű… na de ne kalandozzunk el! Az oké, ha vannak sztárok, akikért oda vagyunk, és nyomon követjük az életüket, ez mind a két fél részéről érthető rajongás lehet, csakhogy az ilyen esetek többségében a fiúk olyan lányokat lájkolnak, akik a barátnőjük teljes ellentéte, vagy olyan szétfilterezett nőket, akik meg sem közelítik a valóságot.

Ezután ki ne csodálkozna, ha a barátnő önbizalma meginog: Vajon nem vagyok elég szép? Talán nem is vagyok az esete? Boldogtalan velem? Rengeteg kérdés vetődik fel ilyenkor a női lélekben, amire vagy egy vállmegvonást, vagy egyáltalán semmilyen választ sem kap.

Mit tehetünk ilyenkor?

Nyilván nem a konfrontáció a legjobb dolog, de ha egy őszinte párkapcsolatban vagyunk, nyugodtan megkérdezhetjük, hogy mi célból osztogatja a lájkesőt más lányokra. Ha úgy gondolja, csak szépnek találta őket, de semmi különösebb indoka nincs rá, vagy el is feledkezik a kiosztogatott szívecskékről és felfelé mutató ujjacskákról, akkor nem kell megijedni. Ha mindemellett ugyanolyan tisztelettel és megbecsüléssel van irántad, és érzed a töretlen szeretetét, akkor valószínűleg ez csak egy habitus lehet nála, szóval nem érdemes önmarcangolásba kezdeni. Az önbizalmad biztonságban lehet.

Forrás: Canva

Mi van akkor, ha azonban ezek a cselekedetek mást takarnak, vagy a reakciója meghökkent?

Ha idegesen reagál, és veled sem úgy bánik, ahogy szeretnéd, hogy viszonozza, érdemes leülni egy mélyebb beszélgetésre, hogy megtudd, mit gondol a kapcsolatotokról. Az már nincs rendben, ha nem fordít rád kellő figyelmet, és éjt nappallá téve böngészi a legfrissebb fotókat, amit rögvest a kedvencei közé helyez. A képlet egyszerű: kevesebb figyelem + más lányok lájkolása = önbizalomhiány. Onnan pedig a kapcsolat egyenesen megy a lejtő felé, magával rántva a többi problémát kettőtök között. A bizalom nagyon törékeny, akárcsak a lélek.

Kedves lájkokat osztogató, ám párkapcsolatban élő férfi! Képzeld el, mekkora károkat okozhat, ha életed szerelme mondjuk állapotos lesz, változik a teste, megijed ezektől a változásoktól, és kevésbé szereti önmagát, eközben te sorra lájkolod a szebbnél szebb lányokat az Instán. Ha ezt teszed, annyira átléptél már a határvonalon, hogy csak egy apró porszemnek lát téged a szerelmed.

Tudd hol a határ! Nem gond, ha vannak lány ismerőseid, és belájkolod egy-egy életeseményüket, de ne a nyári bikinis fotókat… Az sem gond, ha van néhány influenszer, akit szeretsz nyomon követni, de egyet ne felejts el: valaki már van melletted, aki szeret és tisztel. A legfontosabb, hogy ezt a szerelmet lájkold a legjobban!

Ajánlott cikkek