Egyéb kategória

A kedvenc virágotok titkos üzenete

Több mint száz évvel ezelőtt még külön üzenetet hordozott egy-egy szál virág. Vajon ma is él ez a titkos nyelv? És mit üzen a csokor, amit kaptatok?

vous - 2022.02.14.
A kedvenc virágotok titkos üzenete

A virág tipikusan olyan ajándék, amivel nem lehet mellélőni. Szép, illatos, imádnivaló. A viktoriánus korban ennél azért több volt: akkor a virágcsokor volt az egyetlen módja annak, hogy egy férfi szerelme tudtára adja, mit is érez iránta. Ma már talán nem vagyunk annyira tisztában a különböző virágok jelentésével, pedig érdemes tudni, melyek azok, amelyeket például egy esküvőre illik vinni, de temetésre nem – és fordítva.

Ha a RÓZSA a kedvenc

A rózsát már régen is a földi szerelem szimbólumaként tartották számon, és ez most sincsen másképp. Ami nem mindegy, hogy…

A vörös rózsa leginkább a szerelmet jelképezi. Minél sötétebb a színe, annál nagyobb a szenvedély, így jobb akkor ajándékozni, amikor komolyodik a kapcsolat. Ha már az első randin egy vörös rózsával nyit a leendő nagy Ő, joggal hihetitek azt, hogy a pasi bárkibe képes beleszeretni látatlanban is. A fehér rózsa az ártatlanságot és a tiszteletadást jelképezi, így nemcsak a kiszemelt lánynak, hanem az édesanyjának is adhatják. Gyakran kerül fehér rózsa a menyasszonyi csokorba is, ami nem véletlen: a hűséget is jelenti. A sárga rózsa a vörössel szemben a szerelem csökkenését és a féltékenységet szimbolizálja, bár egyesek szerint az örömöt és a vidámságot is jelentheti. A rózsaszín pedig a tökéletes boldogságot és a kecsességet jelképezi.

Ha a TULIPÁN az imádott

Ha egy nőt a kedvenc virágairól kérdezünk, a tulipán biztosan benne van a top 5-ben. Szív alakja miatt a lángoló érzelmek és a nőiesség jelképe. Egy csokor vörös tulipánnal bárki kifejezheti a szerelmét illetve a ragaszkodását. Tulipánt ajándékozni egyenlő egy szerelmi vallomással, de jaj, nagy a baj, ha az a csokor sárga tulipánokból áll! Ez ugyanis a féltékenység hordozója. A tarka virágot a csodálatos szemű lányoknak szokták adni, a vörös és a rózsaszín színűt pedig a szerelem hírnökének nevezik. Muszáj megemlíteni a ritka fekete tulipánt is, amely azt mutatja, hogy a megajándékozott személy mindennél drágább. Milyen romantikus!

Amikor a LILIOM kell

A liliomot a kacér nők virágának is tartják, és minden színváltozata sajátos jelentéssel bír. A fiatalabbaknak ajándékozzák inkább, az idősebbeket nem szabad megsérteni vele, mivel régen a gyász virágának is tartották. Gyakran adták az asszonyoknak születésnapra vagy házasságkötésük alkalmából, hogy először fiúgyermekkel ajándékozza meg a családot. A fehér liliom egyaránt jelenti a tisztaságot és azt, hogy párunk szeret velünk lenni. A kék liliom utalhat titkos hódolóra – nagyon sejtelmes –, a narancssárga a gyűlöletet szimbolizálja, a citromsárga pedig gyöngédséget sugall. Mindent összevetve a liliom rengeteg jelentést hordozhat egészen az ártatlanságtól a mulandóságig és a reményig – ezért kell vigyázni, kinek milyet ajándékoztok.

Amikor az ORCHIDEA hódít meg

Az orchidea a 19. században még a gazdagok egyik kiváltságának számított. Napjainkra az egyik legnépszerűbb virág lett. A szerelmet, a szépséget és legfőképpen a műveltséget szimbolizálja, így olyan nőknek szokás adni, akiknek nagyra becsülik a tudását. Vajon aki magának veszi, tudja ezt? Rengeteg színben kapható, de nincsenek kirívó különbségek a jelentéseik között. A csodálatot lehet vele kifejezni, mintha azt üzennéd: "Álomszép vagy!". Fiatal lányoknak nem szokás ajándékozni, de ha vendégségbe mentek valakihez, annál inkább ez az ideális. Nem éppen a legjobb választás az első randira. Ki akarna egy cserepes virággal a kezében ülni a moziban?!

Amikor a NÁRCISZ az igazi

A nárciszhoz elég különös történet kapcsolódik a görög mitológiából. A történet szerint egy Narcisssus nevű férfiú visszautasította a nimfa, Ekho közeledését, aki belehalt a fájdalomba. Ezután Aphrodité azzal büntette meg őt, hogy akárhányszor meglátta a vízben saját tükörképét, beleszeretett. A reménytelen szerelem halállal végződött, a holtteste pedig virággá változott. Róla kapta nevét a nárcisz és a nárcizmus kifejezés is, ami az önimádatot jelenti. A nárcisz a tavasz egyik legszebb virága, csak megpillantjuk, és máris felvidul a lelkünk! Az már más kérdés, hogy a virág szépsége okozza ezt, vagy érezzük a jó idő közeledtét? Bár sokan a virágok szolgájaként tekintenek rá, mivel az önzést szimbolizálja, emellett a tisztelet virága is egyben. A nárcisszal kifejezheted, hogy: "Te vagy az egyetlen számomra".

És ha a JÁCINT a kedvenc?

Nemcsak a látványa csodálatos, de az illata is minden embert rabul ejt. Azt jelenti: játékos, de az elhamarkodott döntések virágának is tartják. Színváltozataival más és más érzelmet lehet kifejezni. A fehér jácint a bájosságot jelképezi, a kék az állandóságot, a lila a bánatot és a megbocsátást. A sárga színű a féltékenységet, végül pedig a vörös vagy rózsaszín jácintot már az általános játékosság jellemzi. Ennyi jelentéssel nem is csoda, hogy előszeretettel használják az esküvőkön dekorációként. Meseszép!

Amikor a GERBERA az imádott

A gerberáról sokaknak a ballagás és a ballagási csokrok juthatnak eszébe, de szerencsére a gerberát ma már egyre jobban értékelik, nagyszerű választást jelenthetnek a pozitív üzenetek közvetítésére. Az ártatlanság és a kedvesség jelképe, ami a tiszta érzelmekre utal. Jelentheti a segítőkészséget, így akár egy szomszédnak, testvérnek vagy nagyszülőnek is adhatjátok hála jeléül. Ha gerberacsokrot adtok valakinek, azzal azt fejezitek ki: "Milyen jó, hogy vagy nekem!". Ugye, hogy máris sokkal jobban értékelitek azt a sok gerberacsokrot, amivel a rokonaitok halmoztak el?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.