Egyéb kategória

Phoebe hajléktalan volt, Monica pedig mentálisan beteg? Jóbarátok teóriák, amik kicsapják a biztosítékot!

A Jóbarátok 10 éven keresztül futott a tévében, és kimondhatjuk: az egyik legnépszerűbb sorozat azóta is a világon. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy az utolsó epizód levetítése után eltelt 18 évben sem csillapodtak a rajongók, és számtalan teória született a szereplőkről.

vous - 2022.02.08.
Phoebe hajléktalan volt, Monica pedig mentálisan beteg? Jóbarátok teóriák, amik kicsapják a biztosítékot!

Mi összeszedtük most nektek a legdurvábbakat!

Az egész sorozat csak Phoebe drogos képzelgése

Egy nem épp derűlátó teória szerint, az egész sorozatnak úgy kellett volna befejeződnie, hogy a hajléktalan Phoebe drogos kábulatban figyeli kintről a Central Perk vendégeit, ugyanis az összes történés csak az ő fejében játszódott le a kábítószer hatása alatt. Az elmélet alapját Phoebe a többieknél jóval hánytatottabb múltja adja, hiszen ebből a szempontból tényleg ő volt a "fekete bárány" a baráti társaságban. Marta Kauffman, a sorozat egyik készítője azonban cáfolta ezt a teóriát:

Ez a legszomorúbb dolog, amit valaha hallottam

– mondta el róla a véleményét. Nem tudunk vele vitatkozni!

Objektum doboz

Gimis álmodozás

Egy másik, sokkal kedvesebb elmélet szerint a történések inkább gimis fiatalok fantáziálása lehet arról, milyen jövőt is szeretnének maguknak, ha felnőnek. A teória pártolói szerint az, hogy az utolsó jelenetben mind elhagyják Monica lakását, az érettségit és az igazi életbe való kilépésüket szimbolizálja.

Paula gyújtotta fel Phoebe lakását

A rajongók jól emlékezhetnek, hogy a hatodik évadban felgyullad Phoebe lakása. Bár úgy tudjuk, hogy Rachel hajvasalója okozta a tüzet valójában, de ennek ellenére erre is születtek érdekes magyarázatok. Az egyik szerint Phoebe ikertestvére, Ursula volt a tettes, hiszen a kapcsolatuk sosem volt felhőtlen, ráadásul Ursula nem éppen a pozitív karakterek közé tartozott.

Monica mentális beteg lett a fogyása után

Bár valószínűleg sokan irigyeltük néha Monica takarítás iránti szeretetét, de könnyen lehet, hogy egy kényszerbetegség, az OCD áll a hátterében. Ennek a leggyakoribb kényszercselekvései például a túlzott ellenőrizgetés, tisztogatás, rendezgetés. Mivel fiatal korában az evés volt a szenvedélye, de fogyása miatt arról le kellett mondania, egyes rajongók szerint, emiatt új kényszercselekvést talált magának a takarítás által. 

Objektum doboz

Phoebe valójában zseni

Phoebe-t mindig is a bohókás, kissé ügyetlen jó barátnak ismertük meg, akinek ennek ellenére hatalmas a szíve. De mi van, akkor, ha valójában nem is volt ő annyira butuska? Egyes elméletek szerint Phoebe valójában egy zseni volt, aki nem tudta kamatoztatni tehetségét, ezért lehet furcsa a viselkedése az átlagos emberek számára. Az évadok alatt párszor adott alapot ennek a teóriának, vegyük például a nyelvtudását, amit elmondása szerint sosem tanult igazából.

7 év balszerencse Rachel és Ross kapcsolatán

Itt a magyarázat, miért volt ilyen nehézkes Rachel és Ross kapcsolata! Szerelmük igazi hullámvasút volt, ami az egész sorozatot felölelte, egyik évadban összejöttek, majd egy másikban szakítottak, végül pedig közös gyerekük is született. A rajongók szerint ez a hosszú "szenvedés" annak köszönhető, hogy Ross az első évadban elkövetett egy hibát. Amikor Rachel megérkezik a kávézóba, menyasszonyi ruhában, Ross kinyitotta rá az esernyőjét zárt térben, amivel hét év balszerencsét hozott a kapcsolatukra.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.