Egyéb kategória

Ez várhat Rúzsa Magdira a hármasikrek születésénél

Hamarosan elérkezik a pillanat, hogy Rúzsa Magdi először tarthatja karjaiban a három gyermekét. Vajon mi vár rá a közelgő szülésnél?

vous - 2022.01.30.
Ez várhat Rúzsa Magdira a hármasikrek születésénél

A terhesség három kisbabával egy nő szíve alatt rendkívül nehéz feladat. Az énekesnő azonban hamarosan már a karjaiban tarthatja a három kis csöppséget, akik miatt már tavaly befeküdt a kórházba, hogy a megfelelő ellátás biztosított legyen.

Objektum doboz

Hármasikrek esetén a természetes úton történő szülés nagyon bonyolult lenne, ezért az orvosok szinte biztosan császármetszéssel fogják világra segíteni a kicsiket.

Hármas ikerterhesség esetében a természetes szülés több rizikófaktort tartalmazhat, komplikáltabb lehet a sima szüléseknél. A babák valószínűleg kisebb súllyal jönnek majd világra, pusztán azért, mert nincs helyük a növekedéshez. A szülőcsatornába befordulásuk is nehézkes lehet, ugyancsak a helyhiány miatt, így pedig a babák fekvése jellemzően nem megfelelő

– nyilatkozta a Blikknek Ratkó Tünde szülésznő, termékenységi szakember.

Természetesen a szülés után sem lesz egyszerű feladata az énekesnőnek, mivel készen kell állnia, hogy ellássa az ikreket anyatejjel, ami problémás lehet.

A császármetszéssel szülő nők esetében számolni kell azzal, hogy a tejtermelés csak 1-2 napos csúszással indul be. Hármas ikreknél pedig azzal is, hogy az anya szervezete nem lesz képes elegendő tejet termelni az első napokban

– a szakértő hozzátette, hogy a kicsik valószínűleg kisebb születési súllyal jöhetnek világra, így indokolt lehet az egyhetes kórházi tartózkodás az édesanya és a gyerekek számára.

Ajánlott cikkek