Egyéb kategória

5 dolog, amihez soha ne nyúljatok egy szállodában

Amikor beléptek egy hotelbe, nektek mi tűnik fel legelőször? A puhának kinéző, frissen vetett ágy? A tiszta tükrök, a csodaszép rend és tisztaság? Mert nekem utóbbi a legfontosabb.

vous - 2022.01.28.
5 dolog, amihez soha ne nyúljatok egy szállodában

Felkaptam a fejem a Popsugar egyik cikkére, amiben a hotelek legkoszosabb részeit gyűjtötték össze. Az hagyján, hogy sok szobalány rendesen végzi a munkáját, de azért, valljuk be, egy hotelszobában rengeteg ember megfordul egymás után. Elég kifogni egy morcos takarítónőt, aki nem úgy takarított ki az érkezésünk előtt, ahogy kellett volna, és egyből felmerül a kérdés, hogy mik rejtőzködhetnek mások után abban a szobában. Több olyan dolog is van, amit vagy fertőtlenítsetek le, mielőtt használjátok, vagy vigyétek a sajátotokat!

1. Párnahuzat

Nekem már azzal is bajom van, ha más párnáján kell aludnom. Egy szállodában minden alkalommal cserélik a párnahuzatokat (legalábbis jó esetben biztos), de azért óvatosan ezzel is. Ki tudja, lehet, nem mosták ki a párnahuzatot, és nem került új a párnára, folt sincs rajta, és tisztának látszik. De nem az… Mert valaki más, egy vadidegen feje már ott volt. És ti ugyanoda fogjátok rátenni a tiéteket…

2. Távirányító

Valljuk be, a távirányító tisztítása nem minden háztartásban bevett szokás és nem is napi rutin. Ez a hotelekben sincs máshogy. Egy korábbi tanulmány értelmében, egy mikrobiológus a távirányítókról vett mintákat, amikből egyértelműen megállapította, hogy azokon rengeteg veszélyes és szennyező anyag található. Sőt, ha logikusan végiggondoljuk, akkor rengetegen használnak úgy tárgyakat, hogy a mosdóhasználat után „elfelejtenek” kezet mosni. Szóval igen, fertőtlenítsétek a távirányítókat!

Forrás:
Pexels

3. Ágytakaró

Hiába hiszitek, hogy ti vagytok az egyetlenek, akik szeretnek az ágytakaróval takarózni, mert az néha puhább meg jobb, meg a paplan túl meleg, nem csak ti gondolkoztok így. Sőt, a CNN egyik vizsgálata azt is bebizonyította, hogy az ágytakarót nem igazán cserélik sűrűn a hotelekben, nagyjából évente
4-5 alkalommal. Az ágytakaró nem paplan. Ne azzal takarózzatok!

4. Poharak és bögrék

Mielőtt bármilyen szállodai pohárból vagy bögréből inni akarnátok, mindenképp mossátok el előtte. Ugyanis nem biztos, hogy a takarító elmosta, és nem csak langyos vízzel kiöblítette, mondván, „jól van az úgy”. Inkább mossátok el ti is, az a biztos. Arról meg már nem is beszélve, hogy a szobalányok gyakran befújják mindenféle vegyszerrel a poharakat, hogy tisztábbnak tűnjenek, pedig azok még csak véletlenül sem kerülhetnének a szervezetünkbe.

5. Telefon

Mielőtt hozzányúlnátok a telefonhoz, előbb inkább fertőtlenítsétek le. Egy tavalyi vizsgálat mutatta ki, hogy a „fertőző cuccok a szállodákban” lista élén toronymagasan a telefonok állnak – a bacihatárértékük a háromszorosa volt a normálisnak mondhatónak. Ahogy a távirányító, úgy a telefon sem a takarításunk rutinrésze, pedig igenis oda kell rá figyelni!

Úgyhogy, lányok, figyeljetek oda, mert soha nem lehetünk elég óvatosak, ha szállodai bacikról van szó.

Ajánlott cikkek