Egyéb kategória

Mennyi az annyi – avagy miért nem drága az elektromos fűtés?

Ebben a cikkben be fogjuk bizonyítani, hogy az elektromos fűtés egyáltalán nem drága mulatság. Sőt, ehelyett még olcsóbbnak is számít sok esetben ahhoz képest, amennyibe a gázzal történő fűtés kerül.

Úgyhogy sztereotípiákat, sokak által gondolt téves feltételezéseket fogunk ledönteni a cikkben. Remélhetőleg minél többeknek segítve abban, hogy a fűtés céljából alkalmazott megoldások terén költséghatékonyságot tudjanak elérni.

vous - 2021.12.02.
Mennyi az annyi – avagy miért nem drága az elektromos fűtés?

Miért nem valós ma azt állítani, hogy az elektromos fűtés drága?

Egész egyszerűen azért nem, mert az állítás ma már nem állja meg a helyét. Ha valaki ezt mondja, akkor jó eséllyel figyelmen kívül hagyja azt az elképesztő technikai fejlődést, amin az elektromos fűtés keresztül ment az elmúlt évek és évtizedek során.

Ugyanis a fejlesztők és a gyártók nem tétlenkedtek. Állhatatos munkával és konstans fejlesztésekkel sikerült elérniük, hogy az elektromos fűtés a költséghatékonyságát tekintve szinteket lépjen előre.

Ami pedig a legjobb, hogy ennek a pozitív hozadéka nem feltétlenül csak a hónap végén kézhez kapott és meglepően alacsony fűtésszámla. Bőven akad még az előnyökből.

Funkciók és használhatóság, avagy fontos érvek az elektromos fűtés mellett

Mindenképp kiemelendő az elektromos fűtéssel kapcsolatban az, hogy a szabályozása nemcsak kényelmes, hanem elképesztően precíz is. Tizedesjegy pontossággal beállítható, illetve programozható az, hogy adott időben hány fok legyen a lakás egyes helyiségeiben.

Vagyis nincs felesleges pazarlás és sokba kerülő fűtés. Az előre programozott, illetve termosztáttal szabályozott elektromos fűtés másodpercek alatt kezd el komfortos meleget varázsolni, pontosan akkor, amikor ez indokolt.

Emiatt is érdemes fontolóra venni a Webkazán elektromos fűtőeszközök kínálatát. A kényelem mellett anyagilag is megéri nyitni a használat irányába.

Mindenképp kiemelendő az elektromos fűtéssel kapcsolatban az, hogy a szabályozása nemcsak kényelmes, hanem elképesztően precíz is.

Mindenképp kiemelendő az elektromos fűtéssel kapcsolatban az, hogy a szabályozása nemcsak kényelmes, hanem elképesztően precíz is.
Forrás:
https://www.webkazan.hu/36-elektromos-futoeszkozok

Az elektromos fűtés a hatásfokát tekintve is lepipálja a hagyományos módszereket

A hagyományos értelemben vett gázfűtéses rendszereknél nagy hátrány, hogy a sokszor nem kevés pénz ráfordításával megtermelt energia 10-30%-a egész egyszerűen elvész. Mintha csak kidobnánk a pénzt az ablakon.

Ezzel érdemes összevetni azt a nem elhanyagolható tényezőt, hogy a korszerű elektromos fűtés esetén a hasznosulás mértéke 100%. Elképesztő javulás a hatékonyságban, aminek anyagilag is megvan a hozadéka.

Nem beszélve arról, hogy az elektromos fűtés esetén a telepítés is nagyságrendekkel olcsóbb. Nincs rombolás, átalakítás és káosz, ehelyett szinte csak annyit kell megoldani, hogy a fűtés elektromos árammal történő ellátása megoldott legyen.

Úgyhogy hosszan lehet sorolni azokat az érveket és tényezőket, amelyek egytől egyig alátámasztják azt, hogy az elektromos fűtés egyáltalán nem drága, sokszor még olcsóbb is a gázfűtésnél.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.