Egyéb kategória

Ez a jövő: Ilyen alternatívákra számíthatsz

Energiára mindenképp szükségünk van, ez megkérdőjelezhetetlen állítás. A legmegfelelőbbek a megújuló energiaforrások, melyek a természetre támaszkodnak ahhoz, hogy energiát generáljanak. Ezek folyamatosan energiát termelnek, és ez a folyamat szinte sosem marad abba.

vous - 2022.01.09.
Ez a jövő: Ilyen alternatívákra számíthatsz

Megújuló energiaforrásokra szükségünk van, hisz felismertük, hogy az általunk használt energiamennyiség fedezéséhez szükségünk van alternatív megoldásokra, melyek a természetből származnak.

1. Biomassza

A biomassza használata az emberek életének része azóta, hogy az ősember elégette az első fadarabokat ahhoz, hogy megsüsse az ételt.  Ez a napjainkban sem változott, sajnos még mindig a fa a legelterjedtebb biomassza forrás. Az égés hatására szennyeződik a levegő és a víz is, ezért ez nem a legmegfelelőbb forrás fenntarthatóság szempontjából.

2. Geotermikus energia

Ez a Föld hője. Több területen is lehet vele találkozni, felmelegedett kövek, víz vagy akár magma által. A tenger fenekén feltörő forró gőz utat talál magának a felszín felé, ami a magas nyomás következtében turbinákat indít be, mely elektromosságot termel.

A megújuló energiaforrások a legmegfelelőbbek a jövő számára.

A megújuló energiaforrások a legmegfelelőbbek a jövő számára.
Forrás:
Pexels

3. Vízerőművek

Ezek a legelterjedtebb formái a megújuló energiaforrásoknak. Ennek kulcsa a víz esése a gravitáció következtében. Ennek használat fontossá vált, főleg azokon a területeken, ahol más források elérhetetlenek, ez azonban árt a biológiai sokszínűségnek.

4. Árapályerőmű

Egyelőre nem a legismertebb energiaforrás, de lehetséges, a jövőben ez lesz az egyik legfontosabb. Környezetbarát és kevésbé hat az ökoszisztémára. Ez az egyetlen olyan forrás, amely a Föld, valamint a Hold kapcsolatából ered.

Ezek mellett számos más megújuló energiaforrás létezik, melyek segíthetnek abban, hogy a kőolaj és a földgáz helyett több, hatékony módszerrel tudjunk energiát termelni.

Szabó Veronika

Ajánlott cikkek