Egyéb kategória

A Marvel nagy rejtélye: Igaza volt Thanosnak?

A Marvel filmek szinte mindenki életében szerepet játszanak, hisz ki ne hallott volna Vasemberről vagy Pókemberről. Ha követted a Marvel-moziuniverzumának eseményeit, akkor már tudod, ki Thanos, és mi volt a fő célja. Bár a filmekben egyértelműen elfogadhatatlan a küldetése, mi történne akkor, ha mégis igaza lenne?

vous - 2022.05.11.
A Marvel nagy rejtélye: Igaza volt Thanosnak?

Thanos ideológiájának lényege az volt, hogy annak érdekében, hogy megmentse a Földet a túlnépesedéstől, el kell törölnie a élőlények felét, és akkor békében élhetnek. Természetesen az univerzum megmentésére nem az a legjobb mód, hogy megöljük a populáció felét, Thanos azonban ebben nem talált kivetnivalót, sőt, élete küldetésének tartotta.

Tény, hogy a populáció növekedése jelentős problémát jelent társadalmunkban. Ahogy emelkedett az életszínvonal, úgy hatalmas különbségek alakultak ki a fejlődő és fejlett országok között. Az egyik oldalon az éhezés, másikon pedig az elhízás okoz problémát. Az emberek számának növekedése azt is jelenti, hogy több GMO-termék került a boltokba, mellette pedig egyre nehezebb elegendő élelmet biztosítani mindenkinek.

A populáció növekedése jelentős problémát jelent társadalmunkban.

A populáció növekedése jelentős problémát jelent társadalmunkban.
Forrás:
Unsplash

A népesség növekedése azonban nem örökké tartó folyamat, sőt, már most is tapasztalhatjuk a változást. Az ipari forradalom után csökkent az éhezés mértéke, valamint a korai elhalálozások száma, fejlődött az orvostudomány, emiatt pedig a családoknak nem volt szükséges olyan sok gyereket vállalniuk, hisz nagyobb eséllyel maradtak életben az utódok.

Emiatt elindult egy lassú népesség csökkenés a fejlett régiókban, ami tovább fog terjedni a többi ország előrehaladtával. Ebből következik, hogy a népesség növekedése nem lesz örökké tartó folyamat, bizonyos idő elteltével ez csökkenni fog. Tehát ez természetes módon is végbe fog menni.

Thanos ha véghez vitte volna a népirtást, annak nem lett volna értelme, hisz a jelentős visszaeséseket hirtelen növekedések követik, tehát bizonyos idő elteltével a fajok ugyan ott tartanának, mint Thanos előtt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.