Egyéb kategória

Kedvenc tévéműsoraink, amelyekért mindenki odavolt a 2000-es években

Szinte már elképzelni is nehéz egy olyan korszakot, amikor pontos időben le kellett ülnöd a készülék elé, hogy megnézhesd a kedvenc sorozatod. Pedig ez így volt, főleg a legnépszerűbb sorozatokkal, amelyekért ezrek rajongtak.

vous - 2021.12.24.
Kedvenc tévéműsoraink, amelyekért mindenki odavolt a 2000-es években

Mondjuk a hagyományos tévézés rendszere senkinek nem hiányzik, aki megízlelte a streamelés örömeit. Viszont, pontosan emiatt jó felemlegetni a régi kedvenceket, hiszen, ha olvasás közben feléled benned a régi szenvedély, akkor pár kattintással bármikor újranézheted mindegyiket!

 1. Jóbarátok

Jóbarátok

Jóbarátok
Forrás:
Jóbarátok / Friends

Jobb, ha most túlesünk ezen a társaságon, mert mindenki tudja miről van szó, viszont egy ilyen listáról lehagyni mégse lehet. Ez a sorozat – kis túlzással élve – műfajt teremtett, és világszerte volt hatással a popkultúrára. Ha nincs Jóbarátok, akkor nincs Így jártam anyátokkal, se Agymenők.

 2. Hetedik mennyország

Hetedik mennyország

Hetedik mennyország
Forrás:
Hetedik mennyország / 7th Heaven

A nagybetűs családi sorozat, ami egy egyesült államokbeli protestáns lelkész családjának a hétköznapjairól szól. Sok témát érintettek benne a generációk közti különbségektől kezdve, a felnőtté váláson és halálon át, a kábítószer függőségig. A legtöbb rész egy erkölcsi tanulsággal zárult, amit meggyőződésünk, hogy a Szomszédoktól loptak. Csak Jessica Biel soha nem nézett a részek végén farkasszemet kamerával, mint Ábel Anita.

3. Bűbájos boszorkák

Bűbájos boszorkák

Bűbájos boszorkák
Forrás:
Bűbájos boszorkák / Charmed

Három boszorkány családbarát, de néha súlyos kalandjairól szólt, ami a korai speciális effektusok mellett is működött. Valószínűleg a történetek és a konfliktusok sokszínűsége, a varázslás és démonleigázás izgalma, ami folyton visszahúzta a nézőket a képernyő elé.

4. Szívek szállodája

Szívek szállodája

Szívek szállodája
Forrás:
Szívek szállodája /Gilmore Girls

Igazi anya-lánya sorozat, ami a jól megírt párbeszédeivel és több generációnak is érdekes történeteivel tűnt ki a kétezres éves sorozatdömpingjében. Első nézésre könnyű azt hinni, hogy nem történik benne semmi, de sokaknak ez adta a varázsát, hogy szerethető karaktereknek a hihető mindennapjairól szólt.

Sófalvi Márton

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.