Egyéb kategória

Le a sztereotípiákkal! A nők jobban vezetnek uraim

Egyszerűen unom már hallgatni, amikor megyünk valamerre kocsival, és látunk egy szerencsétlenkedő, vagy ostobán vezető sofőrt, és mellettem egy pasi megszólal: Biztos női sofőr…

vous - 2021.12.14.
Le a sztereotípiákkal! A nők jobban vezetnek uraim

Nem is értem honnan ez az arrogancia?! Ráadásul szinte minden férfi ismerősöm megjegyezte már a közös utazások során ezt a mondatot. Játszhatjuk ezt mi is uraim, ha így gondoljátok. Legközelebb, ha megyek egy áruházban és pislákoló mennyezeti lámpával találkozok, majd megjegyzem: tuti egy férfi felejtette el kicserélni! És, ha látok sírni egy lányt? Biztos, hogy egy fiú siratta meg! A mozi padlóján szétszórt pattogatott kukoricákat is tuti pasik dobálták szét, és ki nem takarította fel? Hát a férfiak!

Nem túl kedves játék, ugye?

Folytathatnám a sorolást, rengeteg elcseszett dolog van, amit a pasikra lehetne fogni, de inkább csak azt kérdezem: Mi a jó fenéért nem lehet ezt a sztereotípiát elengedni? Egyáltalán honnan jön ez a megvető megjegyzés a női sofőrök irányába? Minden nőt buta libának gondolnak a férfiak, akik keresik az indexet az ablaktörlő helyén, nem tudják a kreszt és vezetés közben sminkelnek? Mert komolyan nem tudom, miért ez a háborgás, hiszen nincs alapja…

vezetes

Miért hiszik azt a férfiak, hogy a nők rosszabbul vezetnek?
Forrás:
Unsplash.com

Ha most pasiként olvasod e sorokat, és nagyon sóhajtozol, akkor nézz egy kis statisztikát  a járművezetők által okozott balesetek számáról nemek szerint lebontva.

Megsúgom, a férfiak okoznak több balesetet, ráadásul háromszor annyit.

Nem állítom, hogy minden nő az utak királya, de nem kell azt gondolni, hogy jó vezető képességekkel csak a férfiak rendelkezhetnek.

Én tíz év alatt még nem okoztam vagy szenvedtem balesetet, de láttam már egyirányúba hajtani sofőrt, hajmeresztő előzéseket és olyan szituációkat, ahol egy hajszálon múlt a tragédia. Megjegyzem, mind férfi vezető volt, de hát ki figyeli az ilyesmit ugyebár…

vezetes02

Statisztikailag a férfiak több balesetet okoznak.
Forrás:
Pexels.com

Nem várom a megváltást, vagy a férfiak átszellemülését ezen sztereotípia terén, hiszen annyi más helyzetben is háttérbe szorulnak a nők. Csak annyit kérek uraim, ha megláttok egy béna sofőrt, előbb nézzétek meg a jármű vezetőjét, mielőtt olyat mondtok, amivel kiveritek a biztosítékot a kocsiban ülő hölgyeknél. Talán megbocsátunk, de nem felejtünk!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.